Oppskrift: Pinnekjøtt og kålrabistappe

En ting jeg virkelig gleder meg til når juletiden er her og som jeg alltid må ha, er selvfølgelig pinnekjøtt. Og jeg er så utrolig glad i en skikkelig god kålrabistappe. Faktisk vil jeg heller fylle tallerken med kålrabistappe enn pinnekjøtt, men begge deler er jo utrolig godt. Om jeg er team ribbe eller team pinnekjøtt kan jeg faktisk ikke si. Det blir jo ikke jul uten pinnekjøtt ELLER ribbe. Så jeg sier som Ole Brum: Ja takk, begge deler. Og i dette innlegget skal jeg fortelle dere min oppskrift på pinnekjøtt og kålrabistappe.

Oppskrift for 2-3 porsjoner

Pinnekjøtt

Du trenger:

1pk pinnekjøtt

rist/pinner

1liter vann

Slik gjør du:

Legg pinnekjøttet i vann i minimum 24 timer (Jeg bruker å ha dem i vann i 36 timer). Husk å bytte vannet en gang i løpet av utvanningen.

Legg rist/pinner i bunnen av kjelen.

Ha pinnekjøttet oppi kjelen og hell på vannet.

Sett på lokket og la det dampe i 3 timer. Pass på at det er nok vann i bunnen av kjelen. Fyll på underveis om det ikke er nok vann.

Pinnekjøttet er ferdig når kjøttet løsner fra beinet. Når jeg damper pinnekjøtt så pleier det alltid å være så mørt og fint at det faller fra hverandre bare ved å løfte på det. Om du har det så lover jeg deg at det vil smake utrolig godt.

Kålrabistappe

Du trenger:

1 stor kålrabi

400g gulrot

vann

salt og pepper

1ss smør

Slik gjør du:

Skrell og kutt kålrabien i terninger og gulrøttene i tykke skiver.

Ha dem oppi en kjele med vann. Vannet må dekke grønnsakene.

Sett til koking. De er ikke ferdig før de er gjennomkokt. Jeg pleier å begynne når det er 1 time igjen på pinnekjøttet.

Når de er ferdig kokt så siler du av vannet.

Mos grønnsakene (evt. bruk en stavmixer).

Ha oppi smør og rør det inn til det har smeltet.

Tilsett salt og pepper etter smak. Jeg liker å bruke 1ts av hver, men det er smak og behag.

Om du vil, kan du også tilsette en liten skvett fløte for en rundere smak. Dette gjør ikke jeg. Igjen er dette smak og behag.

Er det lenge til pinnekjøttet er ferdig kan du bare sette på lokket til kjelen og la den stå frem til kjøttet har blitt ferdig dampet.

Det du eventuelt ikke skulle få brukt av kålrabistappen kan du fryse ned. Den varmes opp igjen med 1dl vann. Perfekt til f.eks stekt flesk.

Og slik lager du altså pinnekjøtt m/kålrabistappe. Ganske enkelt, men det tar jo en god stund å lage. Absolutt verdt tiden da. Det syns hvertfall jeg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg