Oppskrift: kalkunmiddag

Nå skulle det egentlig ha kommet oppskrift på kake, men jeg tenkte det kunne være greit å få ut denne oppskriften i stedenfor. For nå er det jo snart nyttårsaften og da får vi vel mer bruk for denne oppskriften enn bakst.

På nyttårsaften må jeg alltid ha kalkun og waldorfsalat. Det krever jo en god del tålmodighet for å få en skikkelig saftig og smakfull kalkun, men det er absolutt verdt tiden. Og jeg vet at det sitter noen der ute som ikke helt vet hvordan de skal tilberede en kalkun, som kanskje leter etter den perfekte oppskriften. Så her kommer min måte som virkelig har fungert supert for meg år etter år.

Du trenger:

Kalkun

Smør

Salt og pepper

3dl vann (evt. mer ved behov)

Hyssing

Slik gjør du:

Tine kalkunen i kjøleskapet over 2-3 dager, men pass på at den ligger i posen den kommer i. Hvis den ikke gjør det så tørker den.

Fortsatt i posen lar du den ligge et par timer på benken før steking.

Forvarm ovnen til 180°c.

Legg kalkunen i en dyp stekeplate.

Bøy vingene slik at de ligger under kalkunen. Dette hjelper på at kalkunen ligger stødig og det blir lettere å skjære i den når den er ferdig stekt.

Knyt beina sammen med hyssing.

Smelt smør eller bruk flytende margarin. Bland det sammen med salt og pepper og smør hele kalkunen inn med et tykt lag.

Ha i 3 dl vann.

Stek kalkunen 30 minutter pr. kilo.

Hver time pensler du godt med smørblandingen. Dette gjør at kalkunen blir ekstra saftig, får ekstra god smak og får sprøtt og gyllent skinn.

Om du trenger påfyll av vann så heller du også oppi mer av dette når du har penslet.

Når kalkunen er ferdig stekt så lar du den stå på benken i minimum 20 minutter før du skjærer i den. Da vil saften trekke seg godt inn i kjøttet og du vil få en saftig kalkun som smaker nydelig.

Server med waldorfsalat og fløtesaus. Det er hvertfall det jeg liker å ha ved siden av. Mange vil nok også ha fløtepoteter til.

Håper denne oppskriften hjalp deg nå som nyttårsaften snart er her. Hvor mange serverer kalkun på nyttårsaften? Og hvis du ikke har kalkun, hva har du?

Ikke glem å følge bloggen min på facebook for mange deilige oppskrifter i fremtiden. 2022 kommer snart og bloggen vil bli fylt med masse godt! Linken finner du under her, sammen med min youtubekanal og Instagram som også vil bli fylt med mye spennende innhold, også neste år.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer
      1. Så koselig melding å våkne til. (Sov ikke i natt, som vanlig). Tusen takk😊❤ sendt dm på facebook (og begynt å følge bloggen din på facebook). 😊❤

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg