Oppskrift: fylte kyllingkjøttboller surret i bacon

Disse må dere bare prøve. Fy søren det er noe av det beste jeg har smakt. De forsvant fort, for å si det sånn. Så hvis du har lyst til å prøve noe nytt så er disse absolutt å anbefale. Jeg legger med flere måter du kan steke de på, men jeg brukte air fryer. Den er jeg så utrolig glad i. Det tar mye kortere tid enn ovnen og det er så mye man kan lage i den. Så det blir nok mange flere oppskrifter med den i fremtiden også. Jeg må bare finne inspirasjon til litt spennende ting å lage. For frem til nå har den ikke blitt brukt til så mye annet enn kylling og pølse, men nå ble den altså testet ut ved å lage disse. Oppskriften finner du under her.

Du trenger:

400g kyllingkjøttdeig
1 løk
1gulrot
1ss persille
1ts salt
1ts pepper
1ts hvitløkspulver
2ts paprikakrydder
5 ostebiter (ca. 3cm lang og 1 cm tykk)
1 pk bacon

Slik gjør du:

Finhakk løk og gulrot.

Stek løken i olje i ca. 1-2 minutter.

Ha oppi gulrot og stek i 2-3 minutter.

Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle og hell løk og grulrot oppi.

Tilsett krydder/urter og bland det godt sammen.

Da en neve med kjøttdeig og dytt det utover hånflaten.

Legg en ostebit i midten og pakk den inn i kjøttdeigen.

Form den til en avlang pølse og pass på at ikke noe av osten stikker ut ellers så vil den tyte ut når den smelter.

Surr en bacon rundt kjøttdeigen.

Da skal det se slik ut:

Nå kan du velge om du vil steke den midt i ovnen på 180c i 30 minutter.

Eller hvis du har air fryer så kan du steke den på kyllingprogrammet (180°c) i 12-15 minutter. Dette kommer egentlig helt an på om du liker bacon sprøtt eller bare ferdig stekt. Jeg stekte de i 12 minutter og for meg var det perfekt.

Og så er det egentlig bare å serve med salat, focaccia eller kanskje guakomole/salsa. Ja, mulighetene er mange. Disse kan jo også passe fint når sommeren kommer og du tar frem grillen. Det er mange måter du kan tilbrede disse på og det er uendelig med muligheter for tilbehør. Ja, kanskje du vil gå for ris eller stekte potetbåter. Uansett hva du velger så håper jeg hvertfall de faller i smak hos deg. Det gjorde det hos meg hvertfall.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen på facebook. Du finner linken under her. 2 nye oppskrifter hver uke. Masse spennende og godt kommer fremover. Jeg har planlagt veldig mye interessant så jeg håper du har lyst til å følge med.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg