Oppskrift: Jordbær-bringebær moussekake

Denne kaka vil du virkelig ikke gå glipp av. Den smaker helt fantastisk og er veldig lett å lage. Bare følg oppskriften nedenfor og nyt en frisk og supergod kake i den søteste rosafargen som fins.

Du trenger:

Bunnen

150g digestive

60g smør

Mousse:

250g frosne jordbær

250g frosne bringebær

125g sukker

2ss sitronsaft

8 stk gelantinplater

5dl kremfløte

200g gresk yoghurt

3ts vaniljesukker

 

Slik gjør du:

Du trenger en 20cm rund/firkantet form.

Eller hvis du vil gjøre som meg kan jeg komme med et lite triks. Ta en plate med isopor og skjær/knekk den slik at den passer nede i en avlang form. Kle den med aluminiumsfolie slik at isoporen ikke kommer i nærheten av selve kaka. Sett den slik at det blir 20cm form (om du ikke har en firkantet form i denne størrelsen). Da får du lagd små, søte, firkantet kakestykker slik jeg har gjort.

Det kan også være lurt å kle formen med bakepapir. Grunnen til at jeg ikke gjorde det var fordi jeg vet at det kommer til å gå greit å få den ut av formen uten bakepapir, når jeg lager den slik jeg har gjort.

Bunnen

Knus kjeksen til støv.

Smelt smør.

Bland kjeks og smør sammen

Hell det oppi formen og fordel det jevnt utover bunnen på formen.

Trykk ned slik at den blir kompakt og ikke faller fra hverandre senere.

Sett formen inn i kjøleskapet.

Mousse:

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Pass på at dem ligger godt under vann. Ca. 1L vann skal være passe.

Sett dem til side.

Kok opp de frosne bærene med sitronsaft og sukker.

Ta en stavmikser og få ut alt av klumper når det har kokt opp og bærene har blitt myke.

Ta den av plata.

Klem ut vannet fra gelatinplatene og putt dem oppi bærblandingen.

Rør til dem har løst seg opp.

Bruk en sikt for å få ut alle frø fra sausen.

Pisk kremfløte, gresk yoghurt og vaniljesukker sammen til du har en krem.

Ha bærsausen oppi kremen og bland det sammen med en slikkepott.

Hell alt sammen oppi formen og smør det jevnt utover.

Sett den tilbake i kjøleskapet, helst over natten.

Du kan velge om du vil dele i stykker og pynte hvert stykke eller om du bare vil sette den på et fat og pynte den som den er. Letteste er å dele den opp.

Om du vil servere kaka på et kakefat, uten å dele den opp kan du gjøre et lite triks.

Tips! Ta ringen til kakeformen og plasser på fatet du ønsker å servere på. Kle veggen til formen med bakepapir. Når du da trykker bunnen på plass, vil dette forsegle og gjøre den tett. Bare husk at du ikke må fjerne ringen før den har stått i kjøleskapet til neste dag.

For flere oppskrifter bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for oppskrifter du kanskje har gått glipp av. Når jeg bruker en av mine eldre oppskrifter så linker jeg alltid til oppskriften på storyen. Alle oppskrifter blir også lagt til på høydepunkter på profilen min.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg