Urtene er tilbake på bloggen

Nå har det vært en stund siden jeg har oppdatert dere på urtene mine. Så jeg tenkte dere skulle få se dem nå. For jeg har gjort noen endringer her. Bl.a har jeg kastet koriander i søpla. Grunnen til det er at den fikk blomster hele tiden og da smaker ikke bladene like godt. Så det er ikke noe jeg kommer til å dyrke igjen. Men jeg har jo fortsatt mye annet her. La oss ta en titt.

Oregano: se så vakker den har blitt. Jeg er veldig spent på hvordan det smaker i mat. Også lurer jeg på hva annet jeg kan gjøre med denne. For det er jo ganske mye her. Kanskje jeg skal tørke noe av det? I såfall kommer det et innlegg med hele prosessen, om jeg skulle gjøre det. Uansett om det blir bra eller dårlig. Det er jo moro å dele mine prosjekter med dere uavhengig av hvordan det går til slutt.

Kruspersille: denne har jeg gitt opp. Så jeg kommer til å klippe av det som er ok og gi det til kaninene. Også går resten i søpla. For nå har den sett sånn ut I hele sommer og jeg gidder ikke vente på at den skal bli finere. Helt ærlig tror jeg ikke det kommer til å skje uansett. Men da blir det i det minste 2 glade kaniner.

Basilikum: den var ikke veldig fin da jeg kom hjem igjen, men jeg håper den føler seg litt bedre når jeg har gitt den litt omsorg. Jeg må hvertfall få fjernet alt som ikke ser bra ut. Og da tror jeg faktisk jeg skal klippe ned hele, ta vare på det som går an å bruke og finne en måte å oppbevare det på. Så får vi se om den begynner å vokse igjen etter det.

Mynte: her har det blitt litt trangt. Den har også blitt litt brun i noen av bladene. Så da er det bare å begynne og plukke. Også får man jo begynne å bruke litt mynte. Lurer på hva jeg skal lage først. Det er så mange idéer og oppskrifter. Jeg klarer liksom ikke helt bestemme meg.

Bladpersille: jeg har jo ikke vært hjemme på nesten 2 uker og da har den blitt sånn. For jeg pleier å plukke av de visne bladene. Men denne er jeg egentlig veldig glad i. For som dere ser så kommer det nye blader hele tiden. Så her kan man jo faktisk bruke planten hele tiden. Man får veldig mye ut av den uten å måtte gjøre for mye. Det eneste man  må passe på er å bruke bladene før dem visner.

Rosmarin: Denne har virkelig blitt flott altså. Nå er det bare å klippe av og bruke så mye man vil. Enten det blir sammen med en stek inni ovnen eller på focaccia. Også er det såklart mange andre muligheter. Man trenger jo ikke bare bruke det i mat.

Gressløk: nå er den endelig ferdig og vi kan begynne å bruke den i mat. Selvfølgelig skal jeg slenge på litt gressløk når jeg skal lage eggerøre ol. fremover. Det smaker jo så mye bedre med fersk gressløk.

Grønnkål: her har det jo virkelig begynne å skje ting. Jeg satt den ut i direkte sollys og det virket som at den likte. Så der skal den få lov til å stå. Kanskje vi faktisk kan få litt grønnkål til høsten. Det er lov å håpe.

Isbergsalat: endelig har dem nå fått bedre plass. Jeg tok ut de visne sukkerertplantene og satt salaten oppi her i stedenfor. Håper dem vil trives der. For når jeg pottet dem om, var røttene veldig langt ut av pottene. Så det var ganske tydelig at dem trengte mer plass. Ellers ser salaten egentlig ganske flott ut. Den måtte bare få vekk noen gule blader.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppdateringer på urtene, grønnsakene og alt som skjer her hjemme, anbefaler jeg deg å følge bloggen på Facebook HER. Du kan også få med deg mye mer på Instagram HER. F.eks hvis du vil se ompotting steg for steg eller andre ting som ikke kommer på bloggen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg