Oppskrift: saftig eplekake

Når det kommer til å lage eplekake så får jeg den alltid saftig. Så derfor vil jeg vise dere hvordan jeg lager en skikkelig god og saftig eplekake. For det skal faktisk ikke så mye til som man skulle tro for at eplekaken din blir selskapets midtpunkt. Bare følg denne enkle oppskriften og jeg garanterer deg at du vil få en fin og god eplekake enten du skal spise den selv eller dele med noen du er glad i.

Du trenger:

200g margarin
200g sukker
4 egg
170g hvetemel
1ts bakepulver
3 pink lady epler
sukker og kanel

Slik gjør du:

Romtemperert smør og sukker piskes godt sammen.

Ha i ett egg av gangen og rør det godt inn før du tilsetter neste.

Tilsett hvetemel og bakepulver.

Bruk en liten kakeform (jeg har brukt hjerteform) og spray den godt med formfett eller bruk bakepapir.

Smør halve deigen ut i bunnen av formen.

Legg et lag med eplebiter (ferdig skrelt) over deigen. Dytt dem litt ned i deigen.

Smør resten av deigen over eplebitene.

Legg et lag til med epler over.

dryss kanel og sukker på toppen

Stekes i midten av ovnen på 180°c i ca. 50 minutter. Sett gjerne alarmen på 45 minutter og sjekk med f.eks en pinne (grillspyd). Har ikke pinnen deig på seg så er den ferdig. Hvis ikke kan den stå i noen minutter til, men pass på så den ikke står for lenge.

Og så kan du nyte en himmelsk god eplekake. Serveres gjerne med vaniljeis og krem. Denne kaken er også perfekt å fryse så har du noe i fryseren hvis du skulle få folk og ikke orker å bake noe. Den kan settes litt i mikroen f.eks hvis du ikke har noe å sette frem. Da er den jo så godt som nybakt.

Følg bloggen på facebook HER for mange flere oppskrifter og mye annet spennende.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg