Gulrotkake oppskrift

Da var gulrotkaken ferdig med både glasur og litt pynt. Siden jeg ikke har noen søte, små gulrøtter av marsipan så måtte jeg jo bare bruke det jeg hadde tilgjengelig. Selvom kaka er fin og flott så er det jo egentlig smaken som er det viktigste og det kan jeg skrive under på at var mer enn godkjent. Dette er en kake jeg kan lage oftere. Vel, med melis i glasuren og sukker i bunnen så kanskje ikke så veldig ofte. Men nå lurer dere sikkert på denne oppskriften så dere kan sette i gang med kakebaking også, hva vet vel jeg? Men oppskriften skal dere absolutt få av meg. Dette er en kake jeg med glede deler. Og det blir nok en veldig god kake til kaffen i morgen for samboeren min. Litt må man jo skjemme bort gubben. Han fortjener det så utrolig mye.

Når du leser dette så er det vel allerede morgen for deg kjæresten min. Kos deg masse med en litt usunn, men smakfull frokost. Jeg elsker deg!

Men nå skal dere få oppskriften på det som ble en vellykket gulrotkake. Så håper jeg dere skriver i kommentarfeltet hvis dette er en kake dere vil teste ut. Det er jo alltid koselig å høre tilbakemeldinger.

Ingredienser

Bunnen
3 dl sukker
2.25 dl olje nøytral
3 stk egg
3.75 dl hvetemel
1.5 ts natron
1.5 ts bakepulver
1.5 ts kanel
375 g gulrot revet

Ostekrem
125 g smør
250 g melis
200 g kremost
1.5 ts vaniljesukker

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller med elektrisk mikser) til blandingen blir tykk og lys.

Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken

midt i ovnen ved 175 °C i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.

Til pynt har jeg drysset kanel rundt kantene for å få litt mer ut av presentasjonen av kaka. Så har jeg skrelt gulroten og lagd strimler og tynne skiver som jeg la oppå kaka.

Noen andre morsomme idéer til å pynte en gulrotkake?

I morgen skal dere få se den andre tingen jeg lagde mens jeg ventet på at gulrotkaka skulle avkjøles. Det blir gøy å se hvordan det blir. Den står i kjøleskapet og stivner nå. Så hvis du er nysgjerrig på hva det er og ønsker deg en oppskrift til så er det bare å komme innom bloggen i morgen. Du kan også følge bloggen min på Facebook for å få varsler hver gang jeg legger ut et innlegg. Linken får du Her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg