Verdens beste kake

Ligge sånn og prøve å slappe av er ikke lett. Jeg lå en liten stund før jeg begynte å tenke på baking. Så hva gjør jeg da? Jo, i stedenfor å slappe av slik jeg burde så begynte jeg heller å lage kake. Jeg kan ikke si jeg angrer akkurat. Selvom det var slitsomt og jeg egentlig ikke burde så var det veldig gøy. Nå gleder jeg meg til å kose meg med verdens beste  men først tenkte jeg kanskje dere ville ha oppskriften og se noen bilder fra dagens impulsive kakebaking. Dette er en av de beste kakene jeg vet om. Jeg har aldri bakt denne alene hjemme før, men jeg må si at jeg er ganske fornøyd. Ikke dårlig til å være første gang. Nå har jeg gått matfag og jobbet som konditor, men uansett er jeg veldig fornøyd med dagens kake. Så fant jeg noe positivt ved dagen allikevel.

Her har dere hvertfall bilder av kaken etterfulgt av oppskriften. Jeg håper den faller i smak. Si gjerne om det er en kake dere har lyst til å bake eller fortell meg når dere har bakt den og hva dere syns.

 

Som dere ser så har ikke jeg brukt mandler på. Grunnen til det er så enkel som at jeg ikke liker mandler. Mamma pleier heller ikke lage denne kaken med mandler og det er derfor jeg syns den er så utrolig god. De som liker kan bruke mandler. 

Bunn:

150 g smør
150 g sukker
5 stk romtempererte eggeplommer, mellomstore egg
150 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
1 dl kald melk

Marengs:

5 stk eggehviter
200 g sukker

Krem:

1 pose Idun Mors Hjemmebakte – Kakefyll med romsmak
3 ss sukker
4 dl melk
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte:

Start med å forvarme stekeovnen din til 160 grader med vanlig over- og undervarme. Kok deretter opp kakefyllet med romsmak etter anvisning på pakken, og la den bli gjennomkald før du blander den med 3 dl pisket kremfløte. Sett kremen kaldt inntil videre.

BUNN:
Romtemperert smør eller margarin i treninger piskes sammen med sukker til det er lyst og luftig.

Rør inn eggeplommene – en av gangen. Tilsett hvetemel blandet med bakepulver, vekselvis med den kalde melken.

Stryk ut røren i en bakeplate/langpanne med kant ca. 40 x 30 cm.

MARENGS:
Pisk romtempererte eggehviter halvstivt og tilsett sukkeret – litt etter litt på middels hastighet. Pisk videre til marengsen er blank i ca. 5 minutter.

Stryk ut marengsen ut over kakedeigen som ligger på bakeplaten. Dryss over hakkede mandler eller mandelflak og stek kaken på midterste rille i ca. 30 – 40 minutter.

MONTERING:
Avkjøl kaken og del den i to like stor deler. Legg den nederste halve bunnen med kakesiden opp og stryk utover romkremen. Vi gjør det på denne måten for at bunnen skal holde seg sprø og fin. Legger man kakesiden ned, vil marengsen bli myk av kremen. Legg den andre delen oppå med marengs-siden opp. Kaken er nå klar til servering!

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer
    1. Mener du legge marengssiden ned på underste laget, og maregngssiden opp på øverste laget? Det er ikke det bildet viser, har jeg misforstått deg?

      1. Nei, det er egentlig den veien den skal. Jeg bare glemte å snu den da jeg la den over på fatet. Jeg var ganske sliten. Du har helt rett. Marengsen skal ned.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg