Kremostbrownie

Altså denne kaka må dere prøve! Wow, den er farlig god. Ikke bare er dette den beste brownien jeg har smakt, men den var også veldig enkel å lage. Så selvfølgelig måtte jeg dele denne oppskriften med dere. Den er også perfekt å fryse. Alt står i oppskriften. Frister den? Da har du oppskriften under her.

Brownierøre

Du trenger:

100g smør

200g sukker

2 egg

1ss vann

1ts vaniljesukker

134g kakaopulver

150g hvetemel

½ts salt

100g mørk kokesjokolade

Kremostblanding 

Du trenger:

225g kremost

100g sukker

1ss hvetemel

1 eggehvite

½ts vaniljesukker

Anbefales å avkjøles FØR man skjærer i den. Ellers blir det som på bildet over. Den hadde ikke fått satt seg og var derfor veldig vanskelig å skjære. Kjempe god, men litt kranglete.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175°c.

Kle en 20x20cm form med bakepapir.

Smelt smøret.

Ha sukker og varmt smør i en bolle.

Bland det sammen og la det stå i 5 minutter. Sukkeret smelter ikke helt, men det gjør ikke noe.

Pisk deretter i 30 sekunder.

Tilsett egg og vann. Pisk det i 30 sekunder til.

Ha det tørre oppi bollen og rør med en ballongvisp, til det er blandet inn.

Sett ⅓ av røra til side.

Grovhakk kokesjokolade og ha oppi resten av røra.

Smør det jevnt utover i formen.

Pisk kremost i en bolle.

Tilsett sukker og pisk det godt inn, før du tilsetter resten.

Pisk det luftig og fint.

Ta resten av brownierøra og legg små klumper i formen.

Ha oppi kremostblandingen og bland det med en gaffel eller noe for å lage swirl mønster på toppen av kaka, men ikke skrap nedi nederste laget med brownierøre. Kremostblandingen skal kun være på toppen.

Når du er fornøyd med mønsteret kan du sette den inn i komfyren.

Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Kremostblandingen skal være litt bløt. Ikke overstek. Da blir den tørr.

La den avkjøles litt før du skjærer i den.

Nyt eller frys. Om du vil ha den som nystekt, kan du putte den litt i mikroen. Tin en kakebit og sett den i mikroen i 30 sekunder. Like god som nystekt!

Ikke gå glipp av flere fantastiske fristelser. Følg bloggen på Facebook du også. Klikk HER og aldri gå glipp av en oppskrift igjen.

6 kommentarer

Siste innlegg