Avokadotre i stua

I sommer så prøvde vi å få til å spire fra avokadofrø, men det gikk ikke så bra. Det var vist ikke så lett som vi trodde. På youtubevideoer så det egentlig ganske enkelt ut. Man satt 3 tannpirkere i avokadosteinen og satt den over et glass med vann så halve steinen var dekt. Vi prøvde flere ganger uten hell og hadde faktisk gitt opp, men så begynte det å spire i den ene. Den fikk hvertfall røtter som gikk nedovet i glasset. Så vi bestemte oss for å plante den i jord for å se om det kom noe mer ut av den. Jeg trodde seriøst ikke vi kom til å få det til, men det har faktisk blitt ganske høyt etter at vi plantet det. Under her ser dere bilde av hvordan det ser ut i dag. Siden vi hadde gitt opp litt så tok jrg ikke noe bilde før nå, men vi kan vel si at det er suksess nå som den er såpass stor.

Det er veldig gøy å se at den har vokst så mye og at bladene er grønne. Nå er det bare å se om vi klarer å få små avokadoer på den om noen år. DET ville jo vært utrolig moro.

Ellers så er det ikke så mye som skjer her med plantene siden det er såpass kaldt både ute og inne, men jeg håper at til våren blir det litt fart i plantene igjen. Nå gjelder det bare å holde dem i live og følge godt med på alt sammen. Det eneste som skjer her er blomstene som blomstrer, men det er jo moro det også. Okidéene begynner endelig å blomstre igjen etter å ha stått uten blomsyer en god stund, men nå stod jo blomstene utrolig lenge sist så da trengte dem vel en liten pause. Det er jo en utrolig fin julegave å få da. Nydelige blomster overalt. Ja, det er en perfekt julegave for meg!

Jeg kjenner at jeg allerede lengter etter sommer og varme. Det var så gøy å dyrke egne grønnsaker og ha noe å gjøre. Jeg slapp å sitte i sofaen og fryse. Jeg hadde alltid noe gøy å blogge om og ta bilde av. Når snøen kommer for fult og alt er hvitt så er det jo ikke like mye man kan ta bilde av. Et hvitt tre er jo grenser for hvor mange ganger man kan vise frem før folk blir lei. Så derfor blir det ikke like mye naturbilder som når snøen IKKE er her. Nå har jeg spart denne lille overraskelsen med avokadotreet en god stund. Grunnen til det var for å se hvordan det gikk med det. Det var veldig gøy å få det til og jeg gleder meg til å se utviklingen og dele det med dere.

Er det noe dere vil se mer av eller høre om nå i vinter?
Kanskje noe dere lurer på eller vil at jeg skal vise her på bloggen. Kom gjerne med tips eller ønsker.

6 kommentarer

Siste innlegg