Julen og alt som følger med

Nå er det desember allerede til neste helg. Tiden har gått så utrolig fort. Jeg kan nesten ikke tro at det snart er jul, men dette året tror jeg julen kommer til å bli helt fantastisk. Jeg har en god magefølelse og er skikkelig klar for julen. Og hva er vel bedre enn å lukke opp alle boksene med julepynt og begynne å pynte? Det aller beste ved julen er når man faktisk har julestemning og ønsker å pynte til jul, bake julekaker og alt som følger med. Jeg gleder meg til å handle juletre og pynte det, men også  se på julefilmer, høre på julemusikk og alt som følger med julen. Her i huset har jo julen begynt allerede. Julekaker har blitt bakt og vi har sett en julefilm sammen. Jeg har jo som sagt begynt å pynte til jul selvom det ikke har ringt inn til jul enda. Kanskje litt tidlig, men det er jo så koselig. Hvordan kan jeg la være å pynte til jul når julestemningen er på topp? Nei, da utnytter man det til det fulle. Nå har jeg hatt bursdag og ferdig med det. For min del så kan julen starte nå. Jeg tar jo så klart hensyn til gubben, men det var helt greit for han at pyntingen startet i dag. Siden vi ikke hadde noen planer for dagen så var jo dette veldig greit å få gjort. Jeg vet jo ikke hva som skjer videre til uka så da tar man den ledige dagen. Gubben var nok bare glad for at jeg fikk tømt kassene og fikk alt på plass for dem stod jo midt i gangen og tok plass.

Som dere ser på bildet over så har jeg kommet godt i gang. Det er fortsatt en del som ikke har kommet på plass, men det kommer vel i løpet av neste uke. Eller så er det jo bare all juletrepynten som ikke får kommet på plass før vi har fått inn et juletre. Vi har funnet ut at vi skal sette juletreet der peisen stod før. Nå er jo alt murt igjen og derfor passer dette perfekt til nettopp et juletre. I fjord kjøpte vi et teppe til juletreet og jeg målte med dette for å se om det passet der og ikke stod i veien. Jeg tror faktisk dette blir helt perfekt. Det er i samme del av stua som tven og sofaen står så det blir jo veldig koselig. I tillegg til alt dette så har jeg pyntet et lite juletre som gubben fikk. Julelyset var ødelagt så da brukte vi bare fantasien og det dere ser på bildet under ble jo da resultatet. Dette står nå til pynt i gangen.

Siden jeg brukte julestjerna som hører til juletreet så må vi jo da skaffe en ny, men det er jo ikke noe problem.  Det kostet ikke så mye for den dere ser på bildet over. Den ble kjøpt på TGR i fjord så kanskje vi finner noe lignende til en lik pris et eller annet sted. Eller så tror jeg faktisk vi har det meste.

Jeg har igjen en del julebakst å bake. Krumkaker, risboller og delfiakake er noe av det jeg har tenkt til å bake. Jeg har også lyst til å bake noe helt nytt og lage konfekter. Kanskje det blir noen hjemmelagde julegaver i år. Jeg syns jo hjemmelagde gaver er de mest spennende og koseligste gavene å gi og få. Det blir så personlig og man vet at personen har lagt mye tid og kjærlighet i gaven. Jeg kan ønske meg mye forskjellig som er i butikk, men når jeg kan få noe som ikke alle har så blir jeg faktisk ekstra glad. Derfor tenkte jeg å lage et innlegg der jeg kommer med tips til hjemmelagde gaver som andre kan lage. Kanskje dere finner noen ting dere har lyst til å lage denne julen.

Nå skal jeg se ferdig Åndenes Makt og så blir det å gå og legge meg.

Lager du eller kjøper du julegaver?

6 kommentarer

Siste innlegg