Julemorgen

På denne tiden pleier jeg å være fylt med julestemning og høre på julesanger. Jeg pleier å være så spent og glad helt fra jeg våkner. Jeg pleier å danse rundt og ha masse energi i kroppen. Det er jo julemorgen. Alle burde være glade og fylt med julestemning fra topp til tå. Desverre er det mange der ute som gruer seg til jul. Barn blir utsatt for fulle foreldre eller kanskje det mangler pakker under treet og mat på bordet. Kanskje de til og med mangler en familie å feire jul med. Det er utrolig trist å tenke at det er barn der ute som ikke har en så flott jul som oss andre og her sitter jeg med klump i magen og gruer meg til jul. For å være helt ærlig så skammer jeg meg over å føle det sånn når jeg egentlig kan få en helt fantastisk julaften. Nei, jeg vet at den blir fantastisk! Jeg skal jo få lov å dele julen med familien min! Ikke alle er like heldig som meg så hvorfor kommer den vonde følelsen i magen? Desverre har jeg ingen svar på dette for julen har alltid gitt meg glede. Det å våkne opp til denne følelsen føles feil, men jeg klarer ikke å legge den bort og fokusere på det gode. Jeg vet jeg er syk, men det burde ikke være noe grunn til å føle meg sånn. Jeg prøver å fortelle meg selv at dette er en dag som skal være fylt med glede, men kroppen min vil ikke reagere. Det er rett og slett flaut for meg å ha det sånn. Kan det ikke bare slutte!?

Der ute er det barn som virkelig har en grunn til å grue seg til jul. Derfor vil jeg bruke tiden nå til å gi dere voksne et råd! Om dere har barn så ikke drikke alkohol! Julen handler om familie og glede. Man kan ha det hyggelig uten alkohol. Selvom du ikke blir aggresiv i fylla så kan du fortsatt skremme et barn. Julen handler om barnas glede og du skal stå frem som et godt eksempel for de rundt deg. Å drikke alkohol med mindreårige til stede er ikke greit! Det finnes så mange andre dager i året hvor du kan dra på byen eller feste med venner uten barna dine til stede. La julen være en alkoholfri dag og spar barnet ditt det synet!

Jeg har heldigvis aldri opplevd noe særlig vondt når det kommer til fulle voksne, men det har vært et par ganger som jeg ikke har likt meg. Jeg har kjent litt på følelsen og vet at alkohol kan ødelegge en ellers så fin dag. Fulle mannfolk er ikke alltid like moro å være i nærheten av og jeg har hatt 3 slike opplevelser. En gang ble en mann så full at han begynte å flørte med alle rundt seg. Han kom bort til meg og tok meg på låret. Jeg ble skikkelig skremt og uvel. Det var en jeg kjente, men alkohol kan forandre en person utrolig masse og det var skikkelig vemmelig. En annen gang var det en annen som ble så full at han ikke ville dra hjem. Han oppførte seg som en liten unge og ble helt vrang. Dette var ikke skremmende, men det var heller ikke noen fin opplevelse. Siste gabgen var det en kompis som ble så full at han begynte å krangle. Det endte med at gubben måtte holde han fast for han klarte ikke å roe seg. Jeg ble så skremt at jeg gikk ut av huset, fra mitt eget bursdagselskap. Vi hadde politiet på besøk som tok han med seg og det var helt grusomt å være vitne til. Dette er 3 måter alkohol kan ødelegge et barns jul på så ikke bli den som ødelegger. Prøv heller å unngå det ved å stoppe andre å drikke, inkludert deg selv. Vi kan alle gjøre feil i julen, men ikke la alkohol være en av dem!! Gjør det riktige og gi barna en fin jul.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg