Lege, handle smart og forsinket julegave

Gårsdagen ble fylt med ganske mye forskjellig og jeg ble veldig sliten så orket ikke blogge noe da desverre. I dag skal jeg ta det litt med ro og tenkte derfor å komme med en liten oppdatering på gårsdagen.

Det hele startet med en dusj. Jeg syns det er en fin måte å bli litt mer opplagt på. Jeg fønet og rettet håret før jeg kledde på meg og tok på litt sminke. Jeg luftet hunden før jeg ble hentet av mamma som skulle kjøre meg til legen. Jeg er utrolig heldig som har henne. Hun stiller alltid opp når jeg må til legen.

Når jeg hadde kommet inn til fastlegen så ble det mye snakk om hvordan dagene hadde vært i forhold til søvn og hvordan typr angst jeg har. Hun spurte om en del spørsmål og jeg viste ikke helt hva jeg skulle svare, men jrg gjorde mitt beste for å svare på de fleste. Som at det å gå inn på et kjøpesenter alene gjør meg kvalm og redd eller det å vente på bussen alene er grusomt. Jeg hater å måtte gå ut alene og møte mennesker jeg ikke kjenner. Å ha med bikkja hjelper litt, men det er jo ikke alltid jeg kan det heller. Så det ble en god del snakking rundt det for at hun skal ha en del å vise videre når hun nå skal kontakte et sted der dem kanskje kan hjelpr meg. Vi snakket om traumatiske lidelser i forhold til barndommen og mobbing som sitter igjen i voksenlivet. Det ble snakk om at jeg mest sannsynlig har sosial angst, men det vet jeg jo forsåvidt fra før av.

Så da blir det kanskje i orden med psykolog og hjelp generelt i 2019. Jeg håper dette er året jeg endelig kan legge alt bak meg og fokusere på fremtiden.

Det eg ønsker å oppnå i behandlingen

For meg betyr det alt å bli frisk igjen. Jeg ønsker derfor å lære teknikker for å bli bedre og hvordan jeg kan legge alt dette bak meg uten å falle tilbake her jeg er nå. Jeg vetdet kommer til å bli noen tøffe måneder fremover, men jeg har aldri vært mer klar for å komme meg videre. Motivasjonen og ståpåviljen er på plass. Jeg skal ikke gi meg før jeg er frisk! Dette er noe jeg syns at jeg fortjener og da må jeg bare holde motet oppe og smøre meg inn med tålmodighet. Det blir nok en lang reise, men jeg skal klare det til slutt!

Etter legetimen plukket gubben meg opp siden han allikevel kjører forbi etter jobb. Vi dro innom caféen der jeg har jobbet og hentet julegaven som sjefen hadde vært så snill å kjøpt. Jeg ble så glad da jeg så hva det var. Gaven var rett og slett perfekt. Som dere ser på bildet under så er det en fluffy hund. Dette er faktisk en spa massasje hund. Den er så søt og god!

Når den var hentet og pakket opp så ble det en tur innom butikken for å kjøpe det vi manglet til nyttårsaften. Selvom vi skal være bare oss to så er det jo ingen grunn til å ikke ha kalkun. Den er så klart kjøpt allerede, men ved siden av så må man jo ha waldorfsalat. Vi fant også en del ting som var ÷40% på pga dato og gikk til slutt ut med 3 bæreposer fulle med mat for 350,-. Jeg må si at dette er ganske mye mat for pengene. For selvom ting går ut på dato så går det jo fortsatt ann å kjøpe det. Man kan fryse det og så varer det plutselig litt lengre. Vi kjøpte nakkekotletter, 3 pk med kjøttpølser, poteter, krydderskinke, toastloff og toastbrød på tilbud. Når man kjøper sånt så må jo mesteparten i frysern så det ikke blir dårlig. Toastloffen og brødet kan tas opp litt av gangen. Slik sparer man masse penger og kan faktisk leve ganske greit allikevel. Vis ikke det er fantastisk så vet ikke jeg!

Jeg hadde også fått sovetabletter fordi jeg ikke føler meg trøtt i det hele tatt. Kanskje jeg kan få mer energi og sove bedre. Det ville vært godt med skikkelig søvn! Det er lenge siden sist. Jeg sover dårligere og dårligere etter at jeg måtte slutte å jobbe fast på caféen og gå til legen. Ting sitter som regel dypere enn man tror og når slikt blir dratt opp igjen så tuller det med hverdagen.

Når vi kom hjem så pakket jeg ut alle varene og satt meg ned i sofaen. Etter en sånn dag er jeg ganske utslitt og trenger litt tid for å slappe av. Plutselig skjønner jeg hvorfor andre blir slitne av å sitte å snakke om sine problemer til leger.

Men nå skal jeg hvertfall gå på sovemedisiner fremover og se hva som skjer videre. Det er bare å vente nå og se om jeg får et brev fra det stedet som legen skulle kontakte. Jeg håper virkelig det for jeg ønsker å komme i gang fortest mulig å se hva dem sier.

Kjenner du noen med sosial angst eller depresjon?

1 kommentar
    1. Hei. Kjenner vel ikke noen som sliter slik som deg. Godt for deg å starte på reisen for å bli frisk. Ønsker deg all mulig lykke til 💜💜💜

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg