Snø og jobb

Ja, da har vinteren kommet her på østlandet. I natt har det nemlig snødd en god del og det har ikke stoppet enda. Jeg tror nok jeg skal beregne litt lengre tid til bussen i dag. Crocksene må legges på hylla for i år og litt bedre sko må tres på.

Det er sikkert utrolig mange som blir glad for at det har kommet snø. Moren min f.eks blir alltid kjempe glad når snøen daler ned og alt er hvitt. Beklager, men jeg forstår ikke hva som er så bra med kald snø, vannpytter i gangen, måke gårdsplassen og pakke seg inn i store jakker. Det eneste bra med hele vinteren er at vi skal feire jul. Det blir juletre i stua, julebakst, julemusikk og julefilmer. Også kommer julematen. Ja, også ønsker jeg meg Pascal sin julekalender. Jeg har alltid hatt lyst til å smake noe fra Pascal konditori så å få tak i en kalender ville vært en drøm som ble virkelighet. Kanskje vis jeg ønsker sterkt nok…

Men så var det denne snøen som ikke slutter å dale ned. Veldig fint fra vinduet, men når man faktisk har en jobb og skal ut av huset så blir det følelsen veldig fort borte. Gubben har fri i dag, men for å spare penger så tar jeg heller bussen. Hvorfor skaffet jeg meg ellers busskort?

I dag begynner jeg jo ganske seint og det betyr jo at jeg ikke er ferdig før kvelden. Akkurat i dag kjenner jeg at det er litt godt. Ikke at jeg klarer å sove lenge. Jeg våknet først da klokka var 2 og så da klokka var 7 så det har ikke akkurat vært en super natt. Det blir nok bedre utover dagen, tenker jeg. Jeg gleder meg hvertfall til å komme meg på jobb og lære masse nytt. Også er det gubben sin tur til å være hjemme alene og gjøre litt.

“Det ble skikkelig rart å si i hodet mitt”

Jeg er fortsatt ikke vant til den tanken om at jeg har en jobb. Det er en rar, men god følelse. Hver gang jeg sier noe om det så kribler det i magen og jeg føler et hav av lykke strømme igjennom. Jeg har lengtet så lenge etter å bli sterk nok til å klare å jobbe. Jeg har ventet så lenge på å kunne tjene mine egne penger, hjelpe til økonomisk og kunne kjøpe det jeg har lyst til. Jeg har ventet så lenge på å ha noe å gjøre og trives i en jobb. Jeg har endelig funnet det stedet der jeg føler at jeg hører til og ingenting skal få lov til å ødelegge denne gode følelsen jeg har. Ikke engang dårlig søvn kan få meg i dårlig humør. Så i dag skal jeg stå på og gjøre mitt aller beste for å lære meg noe nytt.

Hva syns du om all denne snøen?

Hva syns du er det beste ved vinteren?

4 kommentarer

Siste innlegg