Oppskrift: grytebrød (fint)

Jeg har jo allerede prøvd ut grytenrød med havre og det ble utrolig saftig og fint. Derfor ville jeg prøve flere varianter og denne gangen falt det på et veldig godt, fint brød/loff som lukter helt himmelsk og smaker kjempe godt. Med en nydelig skorpe og et veldig fint utseende. Så her har dere oppskriften om dette brødet frister.

Du trenger:

7dl hvetemel
1pk gjær
4½dl vann
4ss olivenolje
1ts salt
4ss rosmarin

Slik gjør du:

Hvetemel og gjær blandes.

Tilsett vann og bland til det ikke er mer tørr mel igjen.

La det stå i 10 min.

Tilsett olje, salt og rosmarin. Bland det godt inn.

Heves i 20 min

Dytt sidene inn mot midten og legg på et bakepapir nedi gryta.

Sett gryta inn i ovnen og varm opp ovnen på 200°c.

Ha deigen oppi gryta med lokk.

Stekes på nest nederste hakk i ovnen på 200°c i 30 min + 10 min uten lokk (til toppen er gylden).

Og slik lager du altså dette utrolig gode grytebrødet. For flere oppskrifter husk å følge bloggen på facebook. Du finner link under her, sammen med min youtubekanal og instagram.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg