Oppskrift: potetmos i form (kjøttfri)

Nå har jeg prøvd noe nytt igjen. Denne oppskriften viste jeg ikke helt hva jeg skulle kalle, men god er den hvertfall. Om du ønsker en middag uten kjøtt så er denne hvertfall perfekt. Det smakte så godt og jeg ble så fornøyd med resultatet. Det er også en veldig enkel oppskrift. Så hvis det frister, prøv den da vel.

Du trenger:

3 store poteter
50g smør
½dl melk
1 egg
1ts salt
150g hvetemel
2ss olivenolje (til steking)
½ løk
2 små gulrøtter
250g sopp
revet ost

Slik gjør du:

Skrell og kutt poteter.

Kok potetene til de er helt myke.

Mens potetene koker finhakker du løken.

Kutt soppen i skiver.

Rasp gulrot.

Ha alt oppi en stekepanne/kjele med olivenolje.

Stek det til soppen og løken er gyllen brun.

Sett grønnsakene til side.

Mos potetene med smør (jeg brukte flytende margarin).

Tilsett melk og bland det godt inn i potetmosen.

Ha oppi 1 egg og bland det inn.

Tilsett salt og hvetemel. Bland det helt inn. Pass på at det ikke er noe hvetemel som ikke er blandet inn.

Ta frem en rund kakeform, ildfast form eller en liten firkantet form.

Ha potetmosen i formen og dytt den utover. Dytt den også oppover kantene.

Ha oppi grønnsakene. Pass på å fordel det slik at det er like mye overalt.

Strø revet ost over eller legg skiver med ost (det du føler for). Jeg hadde litt revet ost igjen, men så var det ikke nok. Så jeg gjorde likså godt begge deler. Man får aldri nok ost.

Og så kan du selv velge om du vil ha på noe krydder. Jeg valgte å toppe det hele med oregano fordi det syns jeg er utrolig godt til både ost og potetmos. Og det passet veldig godt til denne retten. Du kan selvsagt la være å ha noe krydder/urter på toppen, men jeg syns det gir den ekstra gode smaken til retten.

Ha aluminiumsfolie over formen og sett den midt i ovnen på 180°c i 25 minutter.

Ta aluminiumsfolien av formen og la den stå i 7-10 minutter til.

Så er det egentlig bare å nyte en skikkelig nydelig rett helt uten kjøtt, for deg som ønsker det. Selvfølgelig kan de som vil ha noe mer i denne retten, men jeg syns det er fint å kunne spise litt middager uten kjøtt av og til.

Til denne retten så kan man sikkert ha rundstykker/hvitløksbaguetter til, men for meg var det faktisk nok med bare dette. Det var faktisk litt mektig.

Om du ikke vil gå glipp av noen flere oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen på facebook. Linken finner du under her sammen med link til både min Instagramkonto og min Youtubekanal. Der er jeg også veldig aktiv, så hvis du vil følge med på det jeg gjør i hverdagen og ting som ikke kommer på bloggen så kan du følge meg der. Det vil gjøre meg veldig glad. Også håper jeg denne oppskriften falt i smak hos deg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

1 kommentar
    1. Ser godt ut. Jeg har prøvd alle bakeoppskriftene dine og digger dem ❤️ Nå skal jeg garantert prøve denne. Får vann i munnen bare ved tanken. Jeg er så imponert over alt det gode du lager. 👍🤩

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg