Oppskrift: Fine tebriks

Disse var overraskende lette å lage og de smakte utrolig godt. Om du leter etter noen gode frokostrundstykker så er disse absolutt å anbefale. Oppskriften finner du under bildet.

Du trenger:

1pk tørrgjær
1 ½dl melk
1ss sukker
½ts salt
1 egg
100g smør
350g hvetemel

+ 1 egg og valmuefrø

Slik gjør du:

Varm opp melk til den blir lunken.

Ha melk og gjær i en bolle og la den stå til gjæren har sunket til bunnen av bollen.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

La deigen hvile i 15 minutter.

Kjevle ut deigen slik at du har en lang, tynn deig som er jevn i form.

Pensle hele overflaten med egg. Bruk gjerne 1ts melk i egget slik at det er lettere å pensle. Resten av egget kan du bruke senere.

Brett deigen i 3 nedover den lange siden. Da sitter du igjen med en lang, flat “pølse”.

Kutt deigen i ca. 12 biter og legg dem på stekebrett med bakepapir.

Pensle med egg og dryss over valmuefrø.

La de heve i 30 minutter.

Stek dem midt i ovnen på 225°c i ca. 12 minutter. De skal bli gyllene.

Avkjøles på rist.

Og så er du klar til å nyte noen helt fantastiske tebriks med ditt favorittpålegg.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Du finner link rett under her, sammen med link til både min Youtubekanal og Instagram. Der er jeg også veldig aktiv. Så hvis du vil få med deg mere fra meg så er det verdt å sjekke ut de linkene også. Abonner gjerne på youtubekanalen om du ønsker det. Det vil gjøre meg veldig glad. Også håper jeg denne oppskriften falt i smak.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg