Planteoppdatering

En uke til har gått og jeg kan nesten ikke tro at jeg sier det, men det er mye mer å vise dere. Så mye har skjedd denne uken og jeg håper dere syns dette er like spennende som jeg syns det er. For å ha disse plantene rundt meg nå har gitt meg så mye gleder og særlig nå som de har kommet så langt, men jeg skal ikke skrive så masse nå. La oss bare komme i gang. Jeg har lyst til å vise dere alt som har skjedd. Så her er alle plantene nå.

Rød cherrytomat: Som dere ser så har det skjedd ting her. De har fått mange knopper og det betyr at de kan få tomater når som helst nå. De er jo også blitt kjempe flotte. Stammene er tykke, de har mye blader og grener. Dette er virkelig suksess. Disse tomatplantene er jeg veldig stolt av og passer veldig godt på. Jeg kjenner hele tiden om jorden er grei og jeg sprayer dem med vann nå og da (når solen ikke skinner på dem). Utenom det så er det disse jeg ser mest på fordi dem har kommet så utrolig langt og er så vakre. Også er det veldig deilig å ha litt skjerming sånn at folk som går forbi vinduet ikke kan se så mye inn. Derfor har jeg ikke noe problem med å fylle vinduskarmene med planter. Og som dere kan se på første bildet så har den minste plantene også kommet seg veldig etter at jeg pottet den om. Så jeg tror det kommer til å bli helt nydelig i vinduskarmen fremover (noe det alt er).

Gul cherrytomat: Selvom de ikke er fult så store som de over så har dem jo vokst utrolig masse siden jeg pottet dem om. De hadde litt problemer med å komme i gang, men nå er dem virkelig i full gang med å vokse seg store og flotte. Det hjelper med litt ekstra plass og mer lys. Nå har jo solen begynt å skinne litt mer igjennom dette vinduet på ettermiddagene og det ser ut som plantene virkelig setter pris på. De har fortsatt et stykke igjen før de får blomster og frukt, men de har virkelig kommet seg etter at jeg flyttet dem bort til dette vinduet. Så da er det bare å gi dem litt tid også har vi nok noen veldig gode tomater til sommeren.

Miniagurk: Blomstene har dere jo sett allerede, men forrige fredag sa jeg at det bare hadde kommet Han-blomster. Det var også riktig, men bare et par dager senere dukket det opp Hun-blomster. Nå blir det forhåpentligvis noen nydelige agurker. Jeg har allerede brukt en Q-tips inni blomstene siden det ikke kommer noen humler/bier og gjøre jobben. Så da er det bare å vente og se. Jeg må si at det var på tide med tanke på hvor stor den i kjøkkenvinduet har blitt. Nå har den til og med fått grener, så nå går den alle veier. Dette er så klart noe jeg kommer til å få orden på så fort grenene blir lange nok, men akkurat nå må den se litt rotete ut. Ikke at det gjør meg noe. Jeg syns bare det er koselig å ha en jungel i vinduet. Allikevel er det greit å få samlet den sånn at dette ikke går helt ut av kontroll. Gøy er det hvertfall. For her kan vi faktisk få ganske mange agurker i løpet av sommeren. Dette er et veldig spennende prosjekt som jeg gleder meg masse til å se hvordan går.

Pæretomat: Og så har vi mitt andre monster som har begynt å bli veldig stor allerede. Jeg tenker fortsatt om jeg skal splitte denne og ha den i flere kurver/kasser fordi det er såpass mange planter i en. Det krever også veldig mye mer plass så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, men akkurat nå går det veldig greit med den og det er derfor ikke noe vits å rote med dem. Hvertfall ikke de største. Uansett om jeg lar de store stå sammen eller ikke så må jeg hvertfall flytte ut de små. For dem får jo verken nok næring eller sol til å vokse. Så det blir nok uansett 1 kurv/kasse til. Jeg ser nå at dem virkelig trenger et eget sted før de blir tatt liv av. En liten ting jeg kan gjøre nå i helgen. Ellers har den det veldig bra og trives utrolig godt i den store kurven jeg har plassert den oppi. Jeg har også gitt den litt mer jord, men den trenger nok enda mer etter hvert siden den er så stor.

Mandarin: Denne planten er så søt. Den er jo bare sådd for moro skyld. Jeg hadde jo ikke trodd at dette frøet kom til å spire, men det gjorde det altså. Så her sitter jeg altså med en flott, liten mandarinplante/tre. For det er jo egentlig et tre. Når jeg pottet den om så var det jo akkurat som å se et tre. Røttene var ikke bittesmå og all over the place, men kun en rot som var tykk og fin. Så jeg har jo egentlig et minitre på kjøkkenet. Det jeg liker aller best ved denne er de nydelige bladene. De har så frisk og fin grønnfarge. Også er det veldig fint å se at den trives såpass mye. Så nå venter jeg bare på å se at den får mange flere blader og vokser seg stor og fin. For dette er et tre jeg har veldig lyst til å ha i mange år og se hvordan det blir.

Sukkerert: Ja, som dere ser så har jeg ikke fått klippet bort det som har visnet, men det kommer jeg til å gjøre i løpet av helgen. Jeg har faktisk bare glemt det bort. Selvom jeg går rundt og kikker på alle plantene mine heletiden så har jeg faktisk klart å glemme det. Nå har jeg hvertfall satt det på timeplanen så da skal jeg få gjort det. Så da har jeg litt å finne på i helgen, men utenom denne ene som ikke har overlevd så ser det hvertfall ut som om det går bra med resten av plantene. Og det er jo gøy å se at jeg har klart å holde sukkererter i live i vinduskarmen. Det er utrolig hva man kan dyrke i vinduskarmen. Jeg ville så klart vært veldig glad om jeg hadde hatt en stor terrasse eller en vinterhage som jeg kunne hatt masse planter på, men siden jeg ikke har det så får jeg gjøre det beste ut av det jeg har. Og det endte med sukkererter i vinduskarmen.

Og det var alle plantene jeg hadde. Dere som har fulgt meg en stund har jo fått med dere at jeg hadde både chili, paprika, avokado og salat. Alt det er borte nå. Jeg oppdaget jo at både paprikaplantene og chiliplanten hadde fått svarte prikker på seg (mest sannsynlig sopp), så de måtte jeg hive ut med en gang jeg oppdaget det. Avokadoplanten prøvde jeg mange ganger å få til å vokse i bredden og få flere grener, men til slutt gav jeg opp og den gikk også samme vei. Salaten ble ikke bra og jeg endte derfor med å kaste dem også. Om jeg kommer til å så salat ute i år vet jeg ikke, men om jeg gjør det så blir det hvertfall ikke i potter. Da bruker jeg den lille jordflekken i hagen, men vi får se hva som skjer. Jeg må si at jeg savner paprikaplante og chiliplante, men det tror jeg ikke blir noe av før neste år. Noe jeg virkelig kunne tenkt meg er jordbærplanter, men jeg har sett etter frø og ikke fått tak i noe. Så kanskje det blir neste år også. Nå har jeg hvertfall alle disse flotte plantene over her å ta meg av i år.

Følg gjerne bloggen på facebook HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg