Oppskrift: Berlinerkranser

Sist gang jeg lagde disse så syntes jeg det var veldig vanskelig. Deigen ble veldig fort vanskelig å håndtere og den falt fra hverandre. Så jeg hadde egentlig sagt til meg selv at jeg ikke skulle lage disse igjen, men jeg måtte jo prøve meg.

Denne gangen gikk det så mye bedre og jeg syntes det var veldig gøy å bake disse. Det gikk så lett som bare det. Der har man et godt eksempel på hvorfor det er så viktig å ha en bra oppskrift og følge den nøye.

Du trenger:

1 stk hardkokt eggeplomme
1 stk rå eggeplomme
4ss sukker
3dl hvetemel
125g margarin

Slik gjør du:

Mos den hardkokte eggeplommen og tilsett den rå eggeplommen og sukker, for så blande dette godt sammen. Bland smør inn i hvetemel og tilsett eggedosisen. Når alt er blandet godt sammen settes deigen kaldt i minimum 30 minutter (maks 2 timer, men ikke la deigen ble for hard). Lag pølser på tykkelse med lillefingeren og lag kranser. Dytt forsiktet sammen der de krysser. Pensle med eggehvite og dypp/strø over perlesukker. Stekes på 180c midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Disse er jo veldig enkle å lage og jeg syns de smaker utrolig godt. I tillegg er de jo veldig søte på kakefatet. Og om man vil gjøre noe ekstra med dem så går det jo an å dyppe/smøre bunnen med sjokolade. Alt blir bedre med litt sjokolade. Det går jo også an å lage andre figurer ut av deigen. Man trenger jo ikke å lage dem som alle andre. Jeg syns de nederst på bildet er veldig fine da.

Hvis du vil ha flere oppskrifter eller har gått glipp av tidligere oppskrifter kan du følge bloggen på facebook HER. Da kan du finne link til tidligere oppskrifter og få varsel når jeg har publisert nye oppskrifter på bloggen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg