Hvordan overvintre dahlia

Her får dere et lite tips til hvordan man tar vare på dahlia år etter år. Planteoppdateringen for denne uken blir erstattet med dette tipset.

Dette er min aller første gang hvor jeg overvintrer blomster, men jeg har lest nøye og fulgt rådene og fremgangsmåtene på nettet. Så nå er det bare å krysse fingrene for at vi får noen veldig vakre dahliaer til neste år også. I år kjøpte jeg 2 veldig vakre dahliaer og jeg har virkleig ikke lyst til å kaste dem. Så da var det bare å brette opp ermet og starte prosessen. Og det er nettopp denne prosessen jeg skal dele med dere nå.

1. Grave opp/ta ut av pottene. Mine var i pottene jeg kjøpte dem i. Så for meg var det veldig enkelt å bare dra av pottene, men skal du grave dem opp så må du være forsiktig. Dette gjør du senest etter første nattefrost.

2. Klipp av en del av grenene. Du skal kun ha stilkene igjen. Ikke noen blader, ingenting.

3. Fjerne jorden fra knollene. Igjen må du være forsiktig. Du vil ikke ødelegge de store røttene. Det jeg gjorde var å ta på hansker, riste litt rundt på jorda og passe på at jeg ikke dro i noen røtter. De tynneste røttene er det ikke noe farlig med, men du vil bevare hovedrøttene så godt som mulig.

4. Pakk dem i avispapir eller lignende, men pass på sånn at du ikke knekker noen røtter. Du kan også bruke sagflis i pappesker, om du ønsker det. Bare legg det lagvis. Siden jeg bare hadde 2 stk så tenkte jeg det ikke var noe vits å bruke så mye sagflis på dem. Begge måtene fungerer fint.

5. Legg dem på et tørt, kaldt og mørkt sted. Her skal dem ligge frem til våren. Så får vi se hva som skjer til neste år, når jeg setter dem i jorda. Jeg vil allikevel passe på å sjekke hvertfall 2 ganger i løpet av vinteren, sånn at dem ikke har noe mugg på seg. Fjern dem øyeblikkelig om dem har det, slik at det ikke smitter over på eventuelle andre som ligger sammen med den. Men er det tørt så skal det gå greit.

Jeg håper dette var nyttig for deg som liker å spare på alt av planter som går an å spare på. Jeg er hvertfall veldig glad for at jeg kom over dette tipset.

Følg bloggen på Facebook HER for ikke gå glipp av noen oppdateringer, tips og mye annet. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg