Oppskrift: havrerundstykker i langpanne

Jeg gikk igjennom innlegg som jeg har skrivd, men ikke postet. For noen ganger skriver jeg innlegg også blir jeg ikke ferdig. Dette var vist en av dem og det var jo veldig kjedelig at jeg ikke har fått postet dette før. Disse rundstykkene er jo så utrolig gode. Noen ganger skjer dette og jeg har ikke vært så flink til å sjekke upubliserte innlegg i det siste, men da kommer det vist 2 oppskrifter denne uken allikevel. Og her er første oppskrift. En oppskrift på utrolig gode havrerundstykker i langpanne.

Du trenger:

1ss sukker

7dl vann

1pk gjær

50g smør

1ts salt

600g havremel

500g hvetemel

Slik gjør du:

Ha lunkent vann (ca. 40°c) og sukker i en bolle. La sukkeret løses opp i vannet.

Tilsett gjær og la det stå i noen sekunder. Gjæren skal være helt våt (jeg bruker alltid tørrgjær).

Ha i alt det andre og bland det godt sammen.

Legg deigen til heving i 30 minutter.

Del deigen i 24 deler, rull dem og legg de i en liten langpanne med bakepapir.

Pensle med egg og strø på havre.

Sett den til etterheving i 30 minutter.

Stekes på 225°c i 15 minutter.

Avkjøl og nyt.

Noe som frister?

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg