Et snev av håp

Som dere vet så gikk det jo ikke så bra med pæretomatplantene som ble satt ut tidligere i mai. Så nå har jeg klipt vekk mye av bladene på den store og satt den inn i stua. Der den står nå vil den få morgensolen og kveldssolen. Jeg håper det hjelper og gir den nok pleie til å vokse igjen. Den ser veldig stakkarslig ut for øyeblikket, men verken stammen eller de øverste bladene er bløte og ødelagt så jeg krysser fingrene for at dette går bra. Og hvis det skulle gå bra så vil det jo bli litt av et før og etterbilde senere i sommer. Sånn ser den hvertfall ut nå.

Noen av bladene ser jo ikke bra ut, men etter å ha sett nøyere etter så må jeg si at det er et håp ennå. Som regel tar jeg veldig godt vare på plantene mine, men disse ble satt ut alt for tidlig. Og som jeg har fått forklart nå så burde de få god tid til å vende seg til å stå ute. Det eneste som er problemet med akkurat det er at den kurven er så tung og derfor veldig kjedelig å måtte løfte ut og inn i flere dager, men jeg skal absolutt passe på at de ikke får et slikt sjokk igjen. Jeg har jo denne plastbagen jeg kan bruke til å ha over på kvelden/natten hvertfall. Så det er jo en veldig smart løsning om man ikke orker å bære det inn og ut. Vel, jeg håper hvertfall det. Et annet smart tips er å ikke sette det ut når det er kaldt og ta dem inn med en gang om de begynner å vise tegn på kuldeskade. Noe jeg ikke gjorde fordi jeg håpet på varmere vær. Det ble det ikke. I stedenfor ble det surt og regn. Så det var jo litt uheldig.

Nå er det bare å krysse fingrene og håpe at det blir bra igjen. Det er lov å håpe. Jeg gjør hvertfall alt jeg kan for å redde disse stakkars plantene mine.

Grunnen til at dette skjedde var fordi jeg hadde vanlige tomatplanter (store tomater) som jeg hadde sådd fra frø inne. De satt jeg rett ut, uten å vende dem til noe som helst. Jeg satt dem ut når det var generelt mye varmere, men de trengte ikke noe tid til å vende seg til noe som helst. Dette var så klart en helt annen type plante. Den pæretomatplanten jeg hadde for noen år tilbake ble jo satt i drivhus. Så derfor var det umulig for meg å vite at de trengte å vende seg til å stå ute. Og uansett så tror jeg at jeg kommer til å ha dem i en plastbagen til neste år sånn at dette ikke skjer igjen.

Ja, det var en liten storytime. Og jeg blir så klart veldig glad for tips og råd fra dere, med mindre jeg sier at jeg ikke trenger det. Når det kommer til planter er det jo alltid kjekt med gode råd som fungerer. Det er mye jeg ikke kan, men jeg må jo si at jeg også har lært ganske mye av meg selv. Også er jeg veldig å ha moren min som kan komme med råd om jeg lurer på noe.

Men ja, råd tas i mot så klart. Det er bare litt vanskelig å gjøre noe med dette når skaden allerede har skjedd. Så da får vi heller gjøre det beste ut av det og håpe vi kan redde de stakkars plantene som virkelig har fått en hard start på sommeren. Dere skulle bare ha sett alt jeg måtte klippe bort. Huff, jeg får helt vondt av disse plantene, men det som ikke dreper deg gjør deg sterkere. Vi får håpe det gjelder plantene også.

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg