Oppskrift: Brownie m/glasur

Mange tenker kanskje at brownie ikke skal ha glasur og en god stund så var jeg faktisk enig, men så fort jeg hadde smakt brownie med denne glasuren så klarte jeg faktisk ikke å gå tilbake til brownie uten. Det blir ikke det samme så jeg gledet meg veldig til å lage denne kaken etter flere år uten å ha spist den. For det er en veldig god kake, men når jeg skal kjøpe inn til brownie så glemmer jeg alltid en veldig viktig ingrediens til glasuren. Derfor har jeg faktisk ikke lagd den før nå. Og derfor er jeg ekstra spent på å dele denne med dere. Så håper jeg dere syns dette høres utrolig godt ut og vil prøve det ut selv.

Da jeg først smakte brownie med glasur gikk jeg på videregående. En klassekamerat hadde lagd en sånn og jeg ELSKET den. Jeg må si at jeg var litt skeptisk, men når jeg smakte den så ville jeg bare ha mer. Så derfor håper jeg at dere vil prøve denne og kanskje faller den i smak for dere også. Her har dere hvertfall oppskriften på brownie og glasuren.

Du trenger:

Brownie:
150g smør
300g kokesjokolade
3 egg
4dl sukker
3ts vaniljesukker
5ss kakao
2,25dl hvetemel

Glasur:
1/2 beger kremost naturell
75g smør
4dl melis
1/2dl melk
4ss kakao

Slik gjør du:

Kaken:

Smelt smør i en kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Bland inn sjokoladesmøret og alt det tørre.

Ha deigen i en 20x20cm kakeform eller en rund form med bakepapir.

Stekes midt i ovnen på 175°c i 25 minutter.

Avkjøl kaken.

Glasur:

Bland alt godt sammen til du har en jevn og fin glasur.

Smør den på kaken og nyt en skikkelig god kake.

Denne oppskriften kan man jo også lage i en rund form, muffinsformer eller hjerteform om du ønsker det. Er det noe deig igjen så kan man jo lage små muffins ved siden av en litt mindre kake. Den er også mulig å fryse og smaker like godt når man tiner den. Så dette er en perfekt kake å lage om man vil ha noe godt i fryseren til man får gjester eller lørdagen kommer. Glasuren er derimot ikke glad i å være i fryseren så den må lages når man har tint kaken/muffinsen.

Hvis du vil gjøre kaken ekstra fin så kan du jo pynte med sjokoladestrøssel eller sjokoladefigurer/blomster. Ja, eller non stop sånn som jeg har gjort. Og så er det bare å nyte en nydelig brownie med kremostglasur.

Dette er min absolutt favorittkake. Denne glasuren gir det lille ekstra som brownien mangler. Så hvis du ønsker å lage en kake som smaker helt fantastisk så er denne absolutt kaken for deg. Så hva venter du på? Bak en kake du kan kose deg med i helgen. Og hvis du syns at det blir for mye med en hel kake så kan du frysen halvparten og lage en halv porsjon med glasur. Håper det smaker!

Følg bloggen på facebook HER om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter og mye annet spennende her på bloggen. Jeg har mye spennende planlagt for dere.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg