Chili og avokadoplanter

I forrige innlegg fikk dere se hvordan det går med paprika og tomatplantene. Dere kan lese mer om det HER om dere ikke har fått det med deg alt. Nå skal dere få se hvordan det går med avokado og chiliplantene mine. Det har skjedd litt siden sist, kan man si. Dere vil få før og etter bilder, men også nærbilder av plantene. Så her er dem:

Denne avokadoplanten har vokst enormt mye på denne uken som har gått. Ikke bare har den blitt høyere, men den har fått sine første blader. Det ser nesten litt ut som en liten babygroot. Jeg syns hvertfall den er utrolig søt der den står og strekker seg mot solen. Det ser virkelig ut som den koser seg i vinduskarmen. Dette er hvertfall et bra nok bevis på at det fungerer å få avokadosteinen til å spire selvom man kapper av bunn og topp. For denne spirer som bare det. Jeg har et lite avokadotre.

Over her ser dere alle chiliplantene mine. Det er jo 2 i hver potte så jeg har til sammen 4 stykker. De er ikke så veldig forandret fra uka før, men de begynner å få flere blader og de har nok strukket seg litt på denne uka som har gått. Det aller viktigste er allikevel at de er friske og trives der de står og det ser ut som det går ganske bra her. Den friske grønnfargen på bladene er alt jeg trenger for å være fornøyd. Så får dem ta den tiden dem trenger for å vokse videre.

I tillegg til disse plantene så har jeg jordbærfrø, mangofrø og nektarinfrø. Desverre er det ikke noe liv i noen av disse ennå. Om det blir noe av vet jeg ikke, men vi får vente og se hva som skjer. Jeg har også startet på enda en avokadostein. Denne gangen har jeg ikke gjort noe annett enn å sette den i vann.

Den har så vidt begynt å sprekke på toppen, men ikke noe tegn til røtter eller noe sånt ennå. Vi får bare vente og se hva som skjer. Jeg kommer ikke til å begynne på noe flere prosjekter nå. Det er mer enn nok her inne nå, men kanskje det kommer noe nytt neste år. Akkurat nå har jeg nok å ta vare på her. Så får vi se hvordan alle plantene utvikler seg. Får jeg grønnsaker ut av disse? Vi får vel bare vente og se.

Om du vil følge med på plantene mine så kan du følge facebooksiden til bloggen HER.  Da går du ikke glipp av innleggene hver fredag som viser hvor langt de har kommet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg