Vegetarisk sushi

Nå har vi spist dagens middag som ble vegetar sushi. Planen var egentlig å bruke spekeskinke, men når samboeren min kom hjem hadde jeg stått og lagd middag i 1 time og 30 minutter. Derfor droppet jeg spekeskinke og gikk full vegetar på dagens middag. Det var ganske mye jobb og jeg følte at jeg aldri ble ferdig, men det var gøy å holde på med.

Når det kommer til hvordan det smakte så fælt det ikke helt i smak for meg. Jeg har aldri vært noe fan av sushi, men tenkte allikevel jeg skulle gi vegetar versjonen en sjanse. Vel, da var det gjort og jeg kan si at dette var ikke verdt 1 ½ time på kjøkkenet. Hadde jeg fått det servert så ville jeg spist det, men etter 4 biter hadde jeg fått nok.

Samboeren min derimot syns det var utrolig godt. Han spiste resten så det kan jo ha vært en suksess. Jeg tror at om man liker sånn type mat så vil det nok smake godt.

Det ser jo veldig fint og flotte ut. Hvis det var noe jeg skulle gjort annerledes så ville det vært å fylt det med noe annet. Dette har jeg fylt dem med (fra venstre):

1. Philadelphia smørost urter og hvitløk, ruccola.

2. Guakomole, paprika.

3. Paprika, avokado.

4. Ris, avokado.

5. Ris  paprika, ruccola, Philadelphia smørost urter og hvitløk.

Jeg må si at jeg savner litt smak i disse søte, små sushibitene. Kanskje fetaost, tomat og spekeskinke ville klart å løfte de litt i smak. Og det å snurre agurk på den måten før å lage sushi syns jeg virkelig ikke passet. Nei, dette ble jeg virkelig ikke fornøyd med. Ganske kjipt å se på sushibitene og tenke at dette skal bli godt også er det ikke det. Denne retten gledet jeg meg veldig til å prøve. Jaja, søte var de hvertfall.

Men alt kan jo ikke smake godt for alle. Ting jeg liker syns kanskje ikke andre er noe godt. Sånn er det bare. Men så lenge samboeren min likte dem så er jeg fornøyd. Da tenker jeg som så at da er det nok bare jeg som er kresen. Så får man heller prøve noe litt annerledes i morgen. Jeg vet nøyaktig hva. Det blir spennende å se hvordan det smaker. Det er heller ikke noe jeg har smakt før. Får krysse fingrene og håpe jeg blir god og mett av morgendagens middag.

Hvis du lurer på hvordan jeg lagde sushi så kommer en liten fremgangsmåte her.

Jeg brukte en potetskreller for å lage lange belter av agurken. Så smurte jeg på smørost,  la på ruccola og rullet den sammen. Så kan man jo bruke akkurat hva man vil.

For dem med ris inni tok jeg bare agurkbeltet og lagde en sirkel. Så dyttet jeg risen oppi og pyntet med ⅓ avokadoskive. Den siste lagde jeg ikke på en god måte, men det du kan gjøre er å legge plastfolie i en isbitform. Så kan du legge en avokadoskive eller noe annet i bunnen og fylle på med ris. Lær du den stå litt så har du flotte sushibiter når du tar dem ut av formen.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg