Urtene i vinduet, fra verandaen

I det ene øyeblikket er det sol og sommervarme, i det andre øyeblikket snør det. Ja, det er ganske tydelig at det ikke er trygt å sette ut plantene mine helt ennå. Men her inne i stua er det varmt og godt. Så plantene koser seg til tross for snøen som nå har lagt seg på bakken igjen. Dere kan se helgens planteoppdatering lengre ned på bloggen, men nå skal dere få se hva som skjer med urtene.

Kruspersille: ikke noen krusete persilleblader, men den har hvertfall begynt å bli ganske stor. Og det viktigste er jo at den trives, ikke hvordan den ser ut. Nå har jo ikke jeg sådd kruspersille før. Kanskje jeg må lese meg litt opp på hvordan de blir krusete. Hvis ikke jeg har fått feil frø i pakka da. Det ville jo vært litt kjipt.

Dill: her er det hvertfall en som koser seg. Og den ser ut som det den skal. Jeg må si at jeg er ganske fornøyd med denne. Som jeg har sagt tidligere, har jeg ikke klart å holde dillplantene fra butikken i livet. Denne derimot har jeg klart å holde i livet og den er blitt så sykt flott. Bare å spise nå.

Rosmarin: den har et godt stykke igjen før den ser ut som en fullvoksen plante, men den er virkelig på god vei. Den trenger bare litt tid. Bladene begynner å forandre seg da. Det er jo et godt tegn. Så det er bare å følge nøye med på de små endringene.

Mynte: se som det spirer nå. Vi hadde litt problemer med å få det til i begynnelsen, men det hjalp virkelig når vi tok et nytt forsøk. Nå spirer det jo som bare det. Kanskje alle de spennende oppskriftene jeg har funnet kan bli brukt allikevel. Vi får bare vente og se.

Basilikum: det er nok ikke like lett å se på bilde, men denne har virkelig blitt enorm. Og se på de bladene. Altså hvis den fortsetter sånn så kommer den til å blir gigantisk! Jeg syns det er så morsomt å gni på bladene. For da lukter det basilikum av hendene mine. Så det er ingen tvil om at dette er en god plante. Hvem vet, kanskje jeg klipper av litt og bruker i mat snart. Den er hvertfall stor nok nå.

Bladpersille: så utrolig stor og vakker! Jeg hadde virkelig ingen anerledes hva som kom til å vokse i disse pottene da jeg først sådde. Det var jo absolutt ikke dette jeg hadde sett for meg. Faktisk så trodde jeg det kom til å bare være noen få stilker. Du vet, en stusselig plante. For jeg trodde ikke jeg skulle få det til så bra! Den er jo diger!

Koriander: ignorer det hvite som ligger på bakken ute. Her inne er det hvertfall vår! Og korianderplanten viser det ganske tydelig. Dette blir så spennende å starte og bruke i mat. Jeg kan faktisk ikke tro at det er blitt så store planter allerede. Det er helt insane!

Oregano: se som den vokser! Den begynner faktisk å bli lang. Dette er så spennende å følge med på. De gleder seg nok til å komme ut i sola, men det ser egentlig ut som om dem lener seg bort fra en litt vel innpåsliten nabo.

Gressløk: se her vettu! Nå blir det snart gressløk i maten. Det kommer tol å bli så godt. Man kan jo bruke tørka gressløk, men det blir jo ikke det samme. Du får ikke den friske, gode smaken. Nei, noen ganger må man faktisk ha fersk gressløk.

Isbergsalat: det spirer som bare det! Dem er jo fortsatt bare spirer, men om en stund så vil vi ha salat. Nydelig, crispy salat som smaker 10 ganger bedre enn noe man får i butikken. Det blir gøy å se om dem faktisk får den formen som isbergsalat har da. Vi får vel bare vente og se.

Grønnkål: bladene kommer frem, men dette tar virkelig lang tid. Så jeg venter i spenning. For jeg er veldig spent på hvordan denne utvikler seg frem til den går an å spise. Og dere skal selvfølgelig få være med på hele reisen. Dette blir moro!

Før jeg avslutter, vil jeg bare dele bilder jeg tok her om dagen (før snøen kom). For jeg syntes det var så koselig å se urtene i vinduet, fra verandaen. Så jeg vil dele det med dere.

Og hvis du vil se mer av mine planter, urter og naturbilder, bør du følge bloggen på Facebook. Du finner gruppa ved å klikke HER. Det kommer også masse gode oppskrifter som er enkle å følge.

2 kommentarer
    1. jeg har en svær gressløk som snart fyller en hel pallekarm ,jeg bruker å klippe av en stor bukett som jeg kjører i en foodprosesor med en nøytral olje og litt salt til passe konsistens,har det på glass og da er det holdbarrt hele vinteren gjennom ,kan blandes i smør eller rømme og da får en en frisk gressløksmak til fisk,kjøtt eller i salaten

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg