Tomat og agurkplanter

1½ måned uten meg hjemme ble ikke plantene glad for. Ikke alle plantene overlevde, noen ser ikke så bra ut heller. Sånn går det når man setter bort plantestell til noen andre. Ikke alle er født med grønne fingre. Heldigvis var det fortsatt en del planter igjen. Og nå skal dem få mye kjærlighet!

Pomidor Figiel: Ingen modne tomater ennå, men jeg håper og tror at dem vil komme seg når jeg nå er hjemme igjen. Dem har jo klart seg helt greit. Nå får vi se om vi kan gjøre dem litt finere. Sommeren er jo fortsatt ung.

Mascot: Når jeg sådde frøene til denne tomattypen, så jeg for meg frodige og buskete tomatplanter. Desverre har dem ikke blitt slik jeg håpet. Ikke ennå hvertfall. Dem har jo stått mye i skyggen. Så nå har jeg dratt dem litt ut på verandaen, slik at dem skal gå mer sol. Forhåpentligvis hjelper det en god del. Dem har også fått masse vann. For når jeg kom hjem, var mange av plantene helt tørre. Det er nok derfor dem ikke har vokst så mye som de kunne gjort. Vann og sol har jo veldig mye å si. Tomater derimot har det jo ikke vært mangel på. Så jeg har allerede fått brukt tomatene på avokado og i salat.

Raspberry Red Hood: Disse tomatene må dere prøve. De har en søt smak av bringebær. Jeg likte disse tomatene veldig godt. Passer jo perfekt som snacks eller hva som helst. Dette er nok også en av de plantene som klart seg bedre, mens jeg har vært borte. Masse tomater i ferd med å modnes. Her blir det nok mye godt i sommer.

Raspberry Vintage: En annen type tomater som har kommet godt i gang er disse. Her har det jo kommet masse tomater, men de er ikke modne ennå. Jeg gleder meg veldig til å smake på disse. Dem ser jo veldig gode ut. Plantene har det også veldig bra. Bare litt kjedelig at dem vokser så skjevt. Nå trenger dem støtte fra rekkverket og kan ikke flyttes lengre ut. Dem skulle jo hatt mer solskinn, men dem er heldigvis ganske høye og får jo litt solskinn i løpet av dagen. Jeg får se om jeg finner på en løsning.

Golden Oźarowski: Det er litt forskjell på disse plantene. Den ene strekker seg over rekkverket, mens de andre har krøllet seg mer sammen og gjemmer seg bak rekkverket. Tror det har blitt sånn fordi tomatene er tunge. For det er jo en del tomater på disse plantene også. Ikke noen modne ennå, men jeg ser at det begynner å bli litt gult i det grønne. Så det er nok ikke veldig lenge igjen. Selve plantene ser ut til å ha det bra også. Den ene er litt gul i bladene, men jeg skal nok få den til å trives igjen.

Bifftomat gul: Når jeg fikk se disse tomatene, ble jeg veldig glad. For noen massive beist. Som jeg gleder meg til å smake på en av disse. 2 av plantene er bifftomater, men hva den siste der er, vet jeg ærlig talt ikke. Den har ikke samme form som bifftomatene. Den ligner heller ikke på noen av de andre, så jeg tror kanskje det kan ha vært feil frø i en av posene. Men den er i det minste gul. Blir spennende å smake på de tomatene som vokser på den planta også, men det er ikke bifftomat. Så mye vet jeg.

Pæretomat Gul: Jeg trodde at disse plantene kom til å vokse mye mer enn de har gjort, men nå vet jeg jo ikke hvor mye/lite pleie dem har fått. Dem pleier jo å bli ganske store, men foreløpig har dem jo ikke kommet helt dit. Det er litt kjipt, men sånn er det når man ikke er hjemme og passer på selv. Tomatene har hvertfall begynt å komme og det er jo et godt tegn. Så får jeg bare passe godt på nå og gi dem alt dem trenger.

Pæretomat Rød: Det er en del gule blader som må plukkes bort. Lurer på om den har fått for lite vann eller hva som har skjedd her. Ser jo ut som den mangler en del næring. Jeg får gjødsle litt og håpe at dem strekker seg i været og dem får masse gode tomater senere i sommer. Plass er hvertfall ikke problemet, for jeg har hatt en slik plante tidligere og den hadde like stor plass i potta. Den ble jo gigantisk. Så dette er nok mangel på vann/næring.

Agurk: Jeg skriver agurk fordi jeg vet ikke hva som har skjedd her. Når jeg sådde frø, var jeg veldig nøye med å merke pottene. Det viser seg at de jeg trodde var slangeagurker, egentlig er snackagurker. Så da må jo dette være slangeagurker. Uansett så har dem ikke klart seg veldig godt uten meg. Så jeg vurderer å potte om hvertfall en av dem og håpe på det beste. For nå har dem jo alt for liten plass. Det går jo ikke.

Hvit snackagurk: Disse plantene koser seg jo ekstremt mye. Ikke så rart når dem har fått den største plassen. Allikevel har plantepasseren klart å ta livet av 2 av disse plantene. Når jeg kom hjem, var den ene potta tømt og den andre planta ser nesten helt dø ut. Så da kommer jeg hvertfall til å bruke den ene potta til en av de andre plantene. Så får vi vel bare vente og se hva som skjer.

Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Nå kommer det mye ferie innhold på Instagram. I tillegg til planter og blomster. Husk å sjekke storyen min hver dag.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg