The Nightmare Before Christmas

Jeg tenkte det kunne være gøy å se steg for steg hvordan jeg malte mitt første maleri på stort lerret. For jeg har faktisk ikke gjort noe lignende dette før. Til og meg Harry Potter maleriet var mye mindre enn dette. Så det var veldig gøy med en utfordring. Og det fikk meg faktisk til å innse at det faktisk er veldig moro å male på store lerret. Denne gangen ble det The Nightmare Before Christmas, men det vil komme flere malerier av andre ting for dette er bare for gøy. Så la oss se hvordan jeg malte dette maleriet, steg for steg, men først må vi jo ha et bilde av hvordan det ble. Her får dere se resultatet av mange timer og flere dagers jobb:

Over her kan dere altså se hvordan det ble til slutt. Dette er ganske nytt for meg og jeg har mye å lære, men jeg er allikevel fornøyd med resultatet. Og slik lagde jeg dette maleriet:

Jeg begynte med å tegne inn en sirkel til månen. Så begynte jeg bare å male bakgrunnen blå,men ikke der månen skulle være. For da hadde det blå blitt synlig igjennom det hvite og gule, noe som ikke hadde blitt fint.

Så var det å male inn månen. Jeg ønsket å ha fargen til å gå fra hvit/lysegul til mørkere gul, for så å blande det inn med blåfargen jeg brukte på bakgrunnen. For å lage den effekten begynte jeg å blande ut gul i hvit og la den innerst i sirkelen (tykt lag). Så blandet jeg inn litt mer gul og la dette laget rundt det lyse. Når det var gjort så prøvde jeg å få det gule og det blå til å smelte litt sammen. Til slutt tok jeg pekefingeren og gikk fra innerst til ytterst av månen i en sirkel. Og til slutt ble dette du ser over, resultatet.

Og når man skal lage et The Nightmare Before Christmas maleri så må man jo ha med Oogie Boogie. Det må jeg si at var litt av et prosjekt i seg selv. Jeg startet med å tegne opp silhuetten av han. Så var det å mixe riktig (og nok) farge som da ble basefargen til Oogie. Etter det brukte jeg resten av den malingen til skygge/highlight. Da mixet jeg bare inn litt hvit til highlights og svart/brun til skyggene. Når alt dette hadde fått tørket helt så var det på tide å få inn alle de svarte detaljene. Etter at det hadde tørket fikk jeg malt på de små markene fra de svarte hullene og så var Oogie Boogie ferdig malt, som du kan se bedre på bildet under her.

Og så var det Jack Skellington (the pumpkin king) sin tur å bli malt. Dette var den morsomste og vanskeligste delen av bildet som egentlig gikk ganske bra.

Det første jeg gjorde var å tegne opp noen hjelpelinjer. Jeg malte dressen svart og resten hvit. Så måtte det tørke helt før jeg kunne fortsette. Da var det fjeset, skyggene og stripene på dressen. Jeg gav han også litt ekstra personlighet i ansiktsuttrykket hans. Og slik ble Jack til.

Sally var ikke like lett og jeg er absolutt ikke fornøyd med henne, men sammen med Jack ser det ok ut. For å male Sally så begynte jeg med hjelpelinjer. Så malte jeg hudfargen hennes. Etter det begynte jeg med fargene på kjolen hennes og til slutt malte jeg håret. Før jeg kunne fortsette så måtte alt dette tørke. Og så var det bare å male fjeset og alle stingene på kroppen og kjolen. Og da var bildet blitt sånn:

Som dere ser så har verken Sally eller Jack føtter og det er fordi jeg skulle ha noe annet foran der.

Og så var det Zero sin tur til å bli malt. Da startet jeg først med et lag hvit og lot det tørke. Så la jeg på et lag hvit igjen og igjen lot det tørke. Detaljer som øyne, nese, munn og halsbånd ble malt. Nesen er egentlig veldig enkel. Jeg gikk først inn med et tynt lag med gul. Der ser dere hvorfor jeg ikke malte blått bak månen, men for den lysende nesen til Zero var det greit. Og så malte jeg med oransje for gresskarnesen hans. Når alle de detaljene hadde fått tørket så gikk jeg inn med en veldig lys grå for å få skyggedetaljer.

Og da var og Zero, hunden til Jack på plass i bildet. Det blir jo ikke et skikkelig The Nightmare Before Christmas maleri uten Zero.

Videre malte jeg alle gresskarene foran Jack og Sally, men det kommer vi tilbake til fordi det har jeg faktisk ikke noe bilde av (steg for steg). La oss først fokusere på Lock, Shock og Barrel som da er Oogie Boogie sine hjelpere (Boogie’s boys).

Igjen måtte jeg tegne opp hjelpelinjer. Så gikk jeg først inn med hvit, så svart og til slutt fargene. Jeg måtte la det tørke før jeg kunne begynne med detaljene på klærne og fjesene.

Og til slutt ble de også ferdige. Det var ekstremt mye jobb, men jeg må si at jeg er ganske fornøyd med hvordan de ble til slutt.

Det eneste som manglet var terningene til Oogie Boogie.

De var egentlig veldig greie å male. Jeg lagde først noen hjelpelinjer og malte alt hvitt. Så lot jeg det tørke før jeg gikk inn med lysegrå for ekstra detaljer/skygge. Til slutt var det bare å male på svarte prikker og så var terningene ferdig.

Til slutt malte jeg bare noen hvite prikker på bakgrunnen og resultatet ser du under her.

Og da kan vi snakke om hvordan jeg malte gresskarene. De ble jo malt før jeg malte barna. Jeg gikk inn med oransj og malte alle gresskarene, både foran og bak Jack og Sally. Og så kommer det som var litt vanskelig. Jeg måtte ha en lys farge og en mørk farge for å få skygger og highlights på gresskarene. Den mørke fargen la jeg mest på toppen og bunnen av gresskarene, mens den lyse fargen lagde jeg striper nedover på gresskarene slik at de fikk litt mer av den fasongen og fargen som de skulle ha. Dette var kun de foran Jack og Sally. De I bakgrunnen måtte jo være mørkere så de gikk jeg over med mørkere nyanser i stedenfor lyse. Også blandet jeg litt lysere blå enn bakgrunnen og malte disse små toppene som gresskarene står på.

Jeg la også inn en svart gren som går inn, over månen. Og slik ble altså maleriet malt. Jeg håper dere syntes det var gøy å lese hvordan maleriet ble til. Det var hvertfall veldig gøy for meg å male det og sitte her å fortelle dere hvordan jeg gjorde det. Kanskje noen av dere har lyst til å prøve og male, men ikke helt har vist hvordan. Da håper jeg hvertfall dette var til hjelp. Også håper jeg dere har lyst til å følge meg videre for flere malerier og annet gøy fremover. Du finner hvertfall linken til bloggen sin facebookside under her. I tillegg til youtubekanalen og Instagram som det også kommer mye gøy på. Så det er bare å følge med om du har lyst til å se mer.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg