Subway baguetter

Noe jeg virkelig har savnet er en baguett som er myk og som smaker godt. Ikke bare en vanlig loffedeig, men noe med urter. Også kom jeg over en helt perfekt oppskrift. Vel, nesten perfekt. Det krevde litt justeringer. Og nå som den er perfekt, kan jeg delen den med dere. Denne må dere bare prøve. Det var sååå godt. Jeg har ikke funnet noe lignende, annet enn den på subway. Nå kan jeg lage den hjemme og det kan du også.

Du trenger:

Deigen

7dl vann (ca. 40°c)

1pk gjær

½dl sukker

0,8dl olivenolje

1ss salt

2 egg

0,8dl potetmospulver

2L hvetemel

Topping

Oregano

Tørket persille

Hvitløkspulver

Parmesan

Cheddar

Slik gjør du:

Putt sukker, vann og gjær i en bolle og la den stå i 5 minutter.

Ha oppi olivenolje, salt, egg og potetmos, bland litt og la den stå i et par minutter.

Tilsett hvetemel og bland det godt slik at du har en myk og jevn deig. Kna den godt, før du legger den til å hvile i 10 minutter.

Del deigen i 8 like store deler.

Rull hver del til pølser og legg 4 på hvert brett. Her kan du brette bakepapiret mellom hver baguett, slik at dem ikke setter seg sammen og ser penere ut.

Pensle med vann.

Dryss parmesan over baguettene.

Ha oregano, hvitløkspulver og persille over. Her kommer det egentlig an på hvor mye du ønsker selv å ha.

Snitt baguettene på tvers. 4-5 snitt holder.

La dem stå til heving i 1 time.

Dryss finrevet cheddar på toppen.

Stekes midt i ovnen på 190°c i 15-18 minutter.

La den avkjøle seg litt før du skjærer i dem.

Og så er det bare å nyte dine hjemmelagde subway baguetter.

Ikke gå glipp av flere oppskrifter. Følg bloggen min på Facebook. Klikk deg inn HER og få mange gode oppskrifter fremover. Jeg har masse spennende å dele med dere.

29 kommentarer

Siste innlegg