Noe jeg virkelig har savnet er en baguett som er myk og som smaker godt. Ikke bare en vanlig loffedeig, men noe med urter. Også kom jeg over en helt perfekt oppskrift. Vel, nesten perfekt. Det krevde litt justeringer. Og nå som den er perfekt, kan jeg delen den med dere. Denne må dere bare prøve. Det var sååå godt. Jeg har ikke funnet noe lignende, annet enn den på subway. Nå kan jeg lage den hjemme og det kan du også.
Du trenger:
Deigen
7dl vann (ca. 40°c)
1pk gjær
½dl sukker
0,8dl olivenolje
1ss salt
2 egg
0,8dl potetmospulver
2L hvetemel
Topping
Oregano
Tørket persille
Hvitløkspulver
Parmesan
Cheddar
Slik gjør du:
Putt sukker, vann og gjær i en bolle og la den stå i 5 minutter.
Ha oppi olivenolje, salt, egg og potetmos, bland litt og la den stå i et par minutter.
Tilsett hvetemel og bland det godt slik at du har en myk og jevn deig. Kna den godt, før du legger den til å hvile i 10 minutter.
Del deigen i 8 like store deler.
Rull hver del til pølser og legg 4 på hvert brett. Her kan du brette bakepapiret mellom hver baguett, slik at dem ikke setter seg sammen og ser penere ut.
Pensle med vann.
Dryss parmesan over baguettene.
Ha oregano, hvitløkspulver og persille over. Her kommer det egentlig an på hvor mye du ønsker selv å ha.
Snitt baguettene på tvers. 4-5 snitt holder.
La dem stå til heving i 1 time.
Dryss finrevet cheddar på toppen.
Stekes midt i ovnen på 190°c i 15-18 minutter.
La den avkjøle seg litt før du skjærer i dem.
Og så er det bare å nyte dine hjemmelagde subway baguetter.
Ikke gå glipp av flere oppskrifter. Følg bloggen min på Facebook. Klikk deg inn HER og få mange gode oppskrifter fremover. Jeg har masse spennende å dele med dere.
Denne skal jeg prøve.
Kos deg. Håper de faller i smak.
Hei, hvor kommer eggene inn i oppskriften?
Oi, se der. Har rettet på det nå. Takk for at du sa i fra.
Jeg pleier å lage de baguettene du la ut tidligere. De har vært kjempepopulære hos ungdommen min. Nå gleder jeg meg til å prøve denne nye oppskriften. Tusen takk.
Så koselig å høre at du fortsatt bruker mine oppskrifter. De var veldig gode de forrige. Men disse er ennå bedre. Kos dere masse. Håper de faller i smak. ❤️
Kan jeg bruke kjøkkenmaskin? Og deigen skal altså ikke heve, bare hvile i 10 min? Vil bare få det riktig, så jeg ikke gjør noe feil 🙂
Du kan bruke kjøkkenmaskin, ja. Men dem skal heve i 1t (står i oppskriften) når dem er rullet ut. Lykke til og håper de faller i smak. 🥰
Er det bare pulveret du bruker? Står ha oppi potetmos. Men du mener kanskje potwtmospulveret?
Ja, det står i ingrediensene (potetmospulver).
Spennende oppskrift! 🤗
Takk❤️ Den var virkelig noe for seg selv.
Ser også veldig gode ut! 😀
❤️❤️ Det var dem. Nam nam! Anbefales virkelig.❤️
😊
Nam! De der ser bare helt nyyydelge ut så de må jeg prøve. Skal bare på sånn lavkarbo eller hva det heter først sammen med samboeren min. Har noe å glede meg til etter den der kuren er ferdig 🙂 Ha ei riktig så god natt <3
Ja, disse er så utrolig gode. Her har du virkleig noe å se frem til. ❤️ Masse lykke til med lavkarbo. Har selv prøvd det. Mye god mat, men også veldig vanskelig å vite hva man skal spise og ikke, syntes jeg.
hei! mulig dumt spm. men hvor mye er 0,8 dl? kan man veie det i gram? 🫣
Googlet det og 0.8dl er 80g i følge Google. 0.8dl er jo da litt under 1dl.
Er det meningen at de skal heve mye?
De har stårt til heving nå i snart 2 timer og har ikke hevet 1 gram engang 😳
Hva har du brukt av gjær? Hvor varmt var vannet? Er det kaldt der dem står til heving? Det er mye som kan være grunnen. Det står beskrevet i oppskriften hvor mye de skal heve.
tanker om eventuelt bytte ut gjær med surdeigstarter i disse? 🤔
Jeg har aldri brukt surdeigstarter så det får du nesten prøve deg frem med. 🙂
Kan man droppe potetmospulveret?
Skal ikke spise poteter eller potetmos, men fikk så lyst å lage disse🥰
Ja, det er fult mulig å droppe potetmospulver. 😊
Disse så spennende ut 🤩
Jeg lurer på hvordan de holder seg til dagen etter?
Tenkte å lage til matpakker, men da må jeg jo steke dem dagen før.
Og hvordan er de å eventuelt fryse?
Du kan halvsteke dem også. Og steke dem resten den dagen, men de holder seg ganske bra. Har hørt fra andre som har prøvd oppskriften min at dem har smakt godt etter å ha vært fryst også. 🙂
Heisan,
Tror du det går greit å bruke spelt mel blandet med litt grovt mel? Eller tror du det ødelegger sluttresultat og smak?
Tror det kan bli litt tørt og hardt.
Hei. Ser super gode ut! Skal prøve å lage di. Men jeg lurer på om du bruker fersk gjær el tørr gjær?
Det er det samme. Man må bare være ekstra forsiktig med fersk gjær. Ikke for varmt vann, da dør gjæren.