Spareribs av juleribbe

I går tok vi opp juleribba som lå i frysern. Den er kjøpt i Sverige for en stund siden og var på tide å brukes. I år hadde jeg lyst til å gjøre noe jeg aldri har gjort før, nemlig å lage spareribs av beina på ribba. Jeg begynte med å skjære av beina på undersiden av ribba. Jeg prøvde å ikke få med alt for mye av kjøttet siden jeg skulle steke ribba i ovnen samtidig. For å få mest ut av ribba så syntes jeg at dette var en god idè. Ribba i seg selv var jo ikke så dyr, men om man kan få flere middager ut av det så er jo det en smart løsning. Jeg tok frem krydderet jeg ville ha på og blandet dette med olje for å marinere spareribsene. Jeg er ikke noe stor fan av BBQ saus så jeg syns dette er en bedre måte å gjøre det på. Jeg blandet det godt i en stor zipbag og puttet en spareribs nedi og ristet rundt for å fordele alt krydderet og oljen. Så varmet jeg opp panna med masse smør og tok ut spareribsen av posen. Jeg lot det renne godt av seg før jeg puttet det i pannen så jeg ikke fikk med så mye olje. Jeg syns ikke kjøttet smaker veldig godt når det er mye olje. Jeg la på lokket på stekepannen når kjøttet var lagt nedi og lot det gjøre seg selv, mens jeg snudde det litt av og til. Dette gjorde jeg med alle 3 stykkene og resultatet ble veldig pent, det syns hvertfall jeg. Men ikke ta mitt ord for det. Her kommer bilder av alt sammen så kanskje du får lyst til å prøve dette hjemme du også. Hvorfor kjøpe ferdig om man har tid til å lage det selv?


Som dere ser på bildet over så valgte jeg ut de krydderene jeg trodde kom til å bli bra sammen. Her har jeg valgt å bruke grillkrydder, paprikakrydder, chilikrydder, hvitløkspulver og jegermix. Man kan så klart velge helt selv eller kanskje finne en oppskrift på nettet for å få den perfekte smaken og mengden krydder. Jeg brukte verken oppskrift eller mål for det pleier jeg ikke å gjøre. jeg tok bare masse grillkrydder, litt mindre paprikakrydder, litt chilikrydder, en liten dæsh hvitløkspulver og en del av jegermixen. Om dere lurer på hvor jeg har fått tak i jegerkrydderet så er det fra Maximat i Sverige. Jeg vet ærlig talt ikke om dem har det i Norge.


Dette er da kjøttet jeg brukte for å lage spareribsene. De er som regel skåret så man får passe brede skiver til spareribs. Om de ikke er det så kan du jo spørre i butikken om de kan gjøre det for deg. Denne hadde jeg alt smurt inn med salt og pepper så derfor brukte jeg ikke det i blanding.


Her ser dere da at den ligger i blandingen og koser seg. Akkurat dette er veldig enkelt å gjøre. En zipbag er ikke veldig dyrt heller så det er en smart måte å få delt alt krydderet gjevnt på kjøttet. Selv bruker jeg zipbag til det meste og jeg elsker det!


Når du har stekt den en stund så kan du snu den og den vil se utrolig fin ut som på bildet over. Det er faktisk så enkelt. Snu den heller en gang for mye enn en gang for lite er mitt tips til dere. Da vil dere få en jevn og gylden farge.


Sluttresultatet ble som vist på bildet over. Ser det ikke deilig ut? Jeg har ikke smakt enda, men det både lukter og ser utrolig godt ut. Kanskje dette er noe du ønsker å prøve ut? For hvorfor dra helt til Sverige når du kan lage din helt egen spareribs hjemme? Klart, det er jo ikke alle som har tid til det. Jeg anbefaler hvertfall å prøve om du har tid og lyst. Jeg gleder meg veldig til å sette tennene i disse!

Hva syns du?
Ønsker du flere mattips så følg bloggen min.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg