Slutt å sammenligne

Da har samboeren min kommet hjem og vi har spist middag. Siden jeg er såpass utslitt etter gårsdagen så var samboeren min så flink å lage i stand taco i dag. Så det har vi spist til middag. Og nå prøver jeg bare å slappe av litt. Det er vanskelig å forklare hvor sliten kroppen min egentlig er, men den har det hvertfall ikke bra. Jeg ligger faktisk her og lurer på om jeg bare skal gå å legge meg, så sliten er jeg. Heldigvis blir det bedre etter å ha slappet av. Dette er faktisk ganske vanlig hos de som har fibromyalgi. Så ikke kom med “har du mangel på ditt og datt” f.eks fordi dette er veldig vanlig. Om man bruker kroppen for mye og ikke får slappet nok av så vil man bli så sliten at man ikke klarer å fungere.

Nå skal ikke jeg ligge her og syte over hvor ille jeg har det, men jeg ville bare fortelle kort om hva som faktisk skjer. For det går helt greit. Jeg er bare veldig rastløs og har lyst til å gjøre alt mulig, men har ikke energi/kropp til det akkurat nå. Listen er lang for hva jeg heller vil gjøre enn å ligge her. Du ville kanskje tro at når man bruker all tiden på bloggen eller noe sånt så er det godt å slappe av, men det er det faktisk ikke. Jeg blir sprø hver gang jeg må ta det med ro fordi kroppen min ikke klarer å holde følge. Det er som om en frisk person er fanget inni kroppen til en syk person. Slik er livet mitt. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har tenkt at jeg har hatt lyst til noe, men vet at kroppen min ikke klarer det. Sånn er det å være syk. Man er ikke lat, men kroppen fungerer ikke like bra som man skulle ønske.

Jeg har snakket meg så mange som sliter med kroppen. Folk som får dårlig samvittighet fordi dem ikke klarer å holde hjemmet ryddig eller som ikke klarer å komme seg ut. Mange blir kalt late når det egentlig ikke har noe med det å gjøre. Jeg har selv fått den i fjeset mange ganger fordi dem ikke ser meg på en dårlig dag og ikke kjenner hvordan det er å være så utmattet. Vi har en grusom vane å sammenligne oss med andre. For hvis jeg kan gjøre det så kan du også. Nei, det er ikke så lett. Selv når du sliter med det samme så er det ikke sikkert du har det så sterkt som andre. Om du sliter og du føler at du har det ille så må du få lov til å føle deg. Vi takler ting forskjellig og i de aller fleste tilfellene vil du aldri se en person på sitt verste, men det betyr ikke at de verste dagene ikke eksisterer.

Så ja, jeg trenger noen dager til å slappe av og så kan jeg gå 7km i skogen. Og da er jeg tilbake til å måtte slappe av. Hvorfor gjør jeg dette hvis jeg vet at kroppen min ikke takler det så bra? Fordi jeg elsker naturen og jeg klarer ikke holde meg unna. Jeg klarer ikke stoppe selvom jeg burde det og jeg tenker ikke på at jeg må snu og gå like langt hjem igjen også. Derfor prøver jeg å ta noen korte og noen lange turer, men det er ikke alltid like lett å styre som man skulle tro.

Jeg hører til i naturen, men er låst fast i en kropp som burde holde seg hjemme. 

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg