Ripped jeans

Når jeg var yngre så hadde jeg et par jeans som var ripped (altså revet), men så har jeg jo vokst ut av dem og de ble da sendt til fretex eller kastet (helt ærlig husker jeg ikke). Poenget mitt er at jeg har hatt lyst til å kjøpe et par igjen, men så har dem alltid vært for dyre for min lommebok eller så har størrelsene vært helt feil. Så jeg begynte å søke litt rundt og se om jeg kunne lage slike jeans av noen gamle par jeg allerede hadde. Nå er ikke mine klær så gamle siden jeg byttet ut hele garderoben min for en stund siden, men jeg har uansett ikke noe problem med å fikse et par jeg har kjøpt.

Etter mye leting fant jeg ut hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg har vist det en stund, men jeg har rett og slett ikke hatt ork eller tid til å gjøre det. Før nå! Så jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan man får noen veldig kjedelige jeans til å bli utrolig kule. For det skal mer til enn å bare rive et hull i en bukse om man vil ha noen som faktisk ser ut som de i butikken. Så la oss sette i gang.

Du trenger:
Jeans
Saks
Pinsett

(og mye tålmodighet)

Først klipper du 2 streker over hverandre sånn at du får en bit slik som du ser på bildet over her. Pass på at de slutter på samme sted for det har veldig mye å si for neste steg.

Når du har denne biten med stoff så tar du pinsetten og begynner å rive ut de trådene som går tvers over denne biten (det vil si de korteste trådene). Da vil du til slutt sitte igjen med de lange trådene som sitter fast i resten av buksa (som du kan se på bildet under her).

Og når du har gjort det så er det bare å dra i alle sidene sånn at du får en oppreven look rundt hele og ikke bare i midten. Jo mer tid du bruker for å få løs noen av trådene rundt og dra litt i stoffet, jo finere blir sluttresultatet. Som du kan se på bildet under så har jeg sittet en stund og dratt med pinsetten og det ble verdt all tiden.

Om du ikke er fornøyd med kun dette hullet så kan du jo lage noe mer. Det er bare å leke med teknikken slik jeg gjorde. For små hull kan du bare stikke saksen igjennom buksen også napper du litt med pinsetten sånn at du får opp noen av trådene. Jeg tok også ut noen av trådene som førte opp til det hullet jeg allerede hadde lagd slik at jeg fikk en litt ødelagt look nedover også. Dette kan du se på bildet under her. Det er den ferdige looken på min bukse.

Jeg lagde et ekstra hull, dro ut noen ekstra tråder og nappet med pinsetten. Og med mye tid og energi så har jeg plutselig en ekstra kul bukse. Så enkelt kan det altså være. Du kan enten kjøpe den ferdig og bruke de ekstra hundrelappene på dyre bukser eller du kan kjøpe noen billigere bukser og lage hullene selv. Jeg er hvertfall veldig fornøyd med hvordan det ble. Og når man lager dem selv så bestemmer man jo hvor mye hull man vil ha og hvor. For det er noen av buksene jeg har sett på som har hullene på lårene og det er ikke noe for meg. Jeg har litt ekstra på kroppen og trenger ikke hull på lårene som vil gjøre det 10 ganger verre når jeg skal sette meg ned. Så jeg har lagd hullene på knærne og kommer ikke til å ha store hull eller mange hull. Jeg liker det enkelt og dette er nok for meg. Derfor likte jeg veldig godt å lage mine egne ripped jeans.

Har du lagd dine egne ripped jeans eller kjøper du den ferdig?

Følg bloggen på facebook HER for flere gode tips og mye annet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg