Plukke og fylle på urtene

Det var litt av en jobb å skulle plukke vekk alt som var stygt og fylle på mer jord, men jeg fikk til slutt gjort det og dem ble kjempe fine. Så jeg tenkte å vise dere både før og etter-bildene av alle urtene. For akkurat denne jobben vil jeg faktisk skryte av. Så la oss ta en titt på hvordan det går meg urtene og salaten.

Gressløk: jeg ser nå at jeg glemte å plukke vekk de gule stråene, men det er jo fort gjort. Jeg fikk hvertfall pottet den om. Så nå har den mye større plass. Forhåpentligvis hjelper det en god del. For den siste tiden har det skjedd veldig lite her.

Dill: denne er en av de som bare har sett fullstendig kaos ut, men jeg fikk den til å se LITT bedre ut. Den er forsatt all over the place, men litt ryddigere klarte jeg å få den. Jeg har også dratt vekk alle blader som hadde blitt rosa. Og det var litt av et prosjekt. For jeg måtte jo ta en og stilk. Men jeg ble ferdig til slutt. Og så fylte jeg opp med litt ekstra jord. Så nå får den være fornøyd en stund.

Rosmarin: her var det ikke noe som måtte fjernes, men stilkene var ganske lange (fra jorda og opp til de første bladene) så jeg fylte på en del jord. Noe som gjorde at jeg fikk samlet dem litt mer på midten. Jeg syns egentlig det ble mye penere. Så nå kan dem strekke seg ennå mer og legge seg utover igjen.

Oregano: her var det heller ikke noe som måtte fjernes, men det gjør mye bare å fylle på litt jord. Det var veldig mange små i bunnen som ble dekket av jord, men de vokser vel opp eller kommer nye senere. Noe som er veldig moro når man holder på med krydderurter, er å lukte på dem. Og når man tar på dem så dufter det jo overalt. Denne luktet jo spesielt godt. Ikke bare lukter den godt, men den er jo også veldig søt å se på.

Basilikum: denne så jo ikke ut. Det var stygge blader overalt. Både gule blader og blader med flekker. Så de måtte fjernes. Og så var det jo å fylle oppi mer jord, som gjorde at planten samlet seg mer mot midten. Og det gjorde virkelig en stor forskjell. Det er litt av en jobb å stå og plukke vekk alle de stygge bladene, men når man ser sluttresultatet så er det absolutt verdt det.

Koriander: ja, det er ikke mye igjen av denne. Det var så mange blomster og så mye stygt. Den trengte rett og slett en makeover. Egentlig hadde jeg lyst til å bare ta saksa, men vi får se hvordan den blir i løpet av sommeren. Problemet med koriander er at den er veldig ivrig etter å få blomster og da er ikke bladene like gode. Dem får en ganske besk smak. Så vi får se om jeg nå klarer å bruke bladene FØR blomstene kommer tilbake. Hvis ikke gir jeg opp koriander.

Bladpersille: denne var også en ganske stor jobb på, men den ble mye bedre. Ikke akkurat det beste før bildet, men det var ekstremt mye blader som var stygge. Det hjalp ikke veldig mye å få fylt på mer jord. Hvertfall ikke for å samle planta, men den er jo veldig fin når den henger utover sånn da.

Kruspersille: før jeg begynte å plukke vekk de stygge bladene, la jeg ikke merke til de små bladene i bunnen. Men nå som alt det stygge er borte, kan man se ar den begynner å bli ganske tett med blader. Så jeg ville ikke fylle på noe jord på denne. Jeg kan heller vente litt og fylle på jord litt senere, når bladene har blitt litt høyere. Men den ble hvertfall utrolig mye finere når de stygge bladene ble borte.

Mynte: denne er faktisk den eneste urteplanten som ikke er gjort noe mer. For den var ikke så høy og jeg ville derfor ikke gi den masse jord. Ville ikke dekke noen av de mindre plantene med jord. Så denne får også jord litt senere. Men den har jo blitt utrolig flott da. Jeg er så glad for at jeg prøvde et forsøk til  sånn at vi fikk mynte. For den er jo så søt.

Isbergsalat: dette var en så slitsom jobb. Hvertfall med tanke på at jeg har 9 potter med denne salaten. Så mange små stilker som hadde tørket, blader som hadde blitt stygge osv. Og så var det å fylle på jord. Da måtte jeg jo ta litt rundt hele salaten og passe på at alle bladene ble samlet. Slitsomt, men absolutt verdt det. Noen av dem var veldig tørre. Så jeg har fått satt dem i vann. Jeg må virkelig holde et øye med disse, sånn at dem ikke tørker igjen. Egentlig skulle dem hatt større potter, men det orket ikke å gjøre akkurat nå. Dem har fått litt ekstra jord og det får holde en liten stund.

Grønnkål: jeg har prøvd noe nytt og det er å bruke gresset som blir igjen etter å ha klipt plenen. Det skal ha mange fordeler på noen planter. Så dette blir vel egentlig mer et eksperiment, for å se om grønnkål kan ha nytte av det. Ellers har jeg ikke gjort noe som helst her. Noe som syns på dette bildet. Jeg var ikke klar over det før jeg så bildet nå, men det er faktisk en god del som kan tas bort her også.

Hvis du vil vite hvorfor jeg bruker gressklipp på noen av plantene og hva det er bra for, husk å følge bloggen på Facebook HER. Det vil komme et eget innlegg på dette i nærmeste fremtid.  Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå flere tips og oppdateringer på alle planter, urter og blomster. I tillegg til mye annet spennende. På mine høydepunkter på Instagram finner du også den mappe som heter planter 2023 som inneholder bilder/videoer av plantene fra min story i løpet av året. Så det er mye å få med seg både på bloggen og på Instagram.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg