Planter og blomster

Når jeg kom meg oppdatering på grønnsaksplantene mine så sa jeg at det ville komme et innlegg om blomstene og de andre plantene jeg har. Så i dette innlegget skal vi ta en titt på dem og hvordan det går. For det er et par ting som har skjedd med dem og det skal jeg snakke om i dette innlegget. Jeg har jo 2 orkidéer og 2 grønne planter. Så la oss se hvordan det går med dem også skal jeg fortelle litt om hvordan de har hatt det, mens de har vært her.

Først har vi denne lille, grønne planten. Samboeren min kjøpte denne sammen med orkidéene mine. Den stod først i stua, men så ble den flyttet til soverommet til slutt og der trives den faktisk veldig godt. Denne planten skulle nok hatt en litt større potte, men det ser ut som det går greit allikevel. Så dette har jo blitt samboeren min sitt hovedansvar og det har gått overraskende bra. Han sier han ikke klarer å ta vare på planter, men jeg ser noe helt annet.

Så var det denne stakkars orkidéen sin historie da. Om dere har fulgt med på bloggen så har dere kanskje sett hvor stor og vakker denne orkidéen var. Ja, det var helt til jeg satt røkelse rett under planten og nesten kvelte den til døde. Heldigvis klarte den seg, men den fikk virkelig betale. Jeg måtte klippe ned hele den ene kvisten så nå har den kun en igjen. Nesten alle blomstene falt av og den begynte å bli gul nedover stammen. Heldigvis skjedde ikke det med begge to, men den hadde det absolutt ikke bra. Så jeg flyttet den tilbake til vinduskarmen og jeg har ikke tent noe røkelse etter det. Den har hatt det veldig tøft, men den er heldigvis mye bedre nå. Nå håper jeg bare den kommer seg tilbake og blir helt frisk. Jeg håper jeg kommer til å få se knopper om ikke så alt for lenge, men vi får se hvordan denne orkidéen får det med tiden.

Den andre orkidéen derimot har fått flere knopper. De har ikke åpnet seg ennå, men det kommer. Når jeg har blomster på orkidéen så skal dere så klart få se. De er så vakre når de blomstrer så jeg gleder meg veldig til å se litt mer farger i vinduskarmen igjen.

Jeg flyttet denne bort til tvbenken, men etter noen dager så falt alle blomstene av. Om det var mangel på lys eller om det var på tide for den å miste dem vet jeg ikke  men jeg er glad den er tilbake med nye knopper for jeg har savnet de nydelige blomstene på denne orkidéen. Det er nok ikke lenge igjen nå.

Og helt til slutt har vi den nyeste planten som jeg kjøpte fra Kolonial (fikk av samboeren). Når jeg fikk den så var den helt skjev. Jeg måtte støtte den opp med en orkidépinne, men heldigvis kom den seg og nå er den rett og fin. Jeg satte den på tvbenken fordi etter det jeg har lest så liker den seg best utenfor lysets rekkevidde. Det er faktisk noe jeg har savnet på tvbenken etter at orkidéen måtte flyttes tilbake så jeg ble veldig glad da jeg fikk denne. Jeg tror faktisk den trives veldig godt der den står og det gjør meg enda mer glad. Ingenting er bedre enn at plantene trives.

Jeg skulle ønske jeg hadde mange flere blomster og kanskje det kommer flere. Vi får se hva jeg får til nærmere jul. Det blir jo ikke skikkelig jul uten en juleblomst. Så vi får se hva jeg får plukket opp når jeg skal hente alle gavene fra familien og levere mine. Også får vi se hva bankkontoen sier. Nå har dere hvertfall fått se hvordan det går med de få blomstene/plantene jeg har så får vi se hva julen kommer med når den tiden kommer.

Følg bloggen på facebook HER

Instagram hobby HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg