Planteoppdatering

Da var det fredag og det er på tide å vise dere alle plantene. Vel, de plantene som er igjen. For dere som følger med på youtubekanalen min så vet dere jo at jeg har kvittet meg med alle tomatplantene som stod inne. De hadde jo blitt så stygge og jeg måtte uansett bli kvitt dem før jeg skulle pynte til oktober. Noe jeg skal i dag så da passet det bra å få dem ut. Jeg har jo allikevel noen planter som jeg fortsatt skal ha igjennom hele høsten og vinteren. Så la oss ta en titt på dem.

Mandarin: Ja, her begynner det å skje ting igjen. Denne planten har noen pauser inni mellom, men så fortsetter den å vokse igjen. Og over her kan man tydelig se at det kommer nye blader. Den må virkelig trives under plantelyset fordi når den stod i vinduet så hadde dem mye lengre pauser og den vokste ikke like mye som den gjør nå. Noe som er veldig gøy å se. Jeg vet ikke om den begynner å få en ny gren, men det ser litt sånn ut. Dette får vi se litt nærmere på når jeg er helt sikker. Kanskje allerede neste fredag.

Physalis: wow, denne vokser fort altså. Jeg har helt mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har måttet flytte lyset høyere opp fordi den har vokst så mye. Også ser det ut som at det begynner å vokse noe ut fra bladene. Kan dette være nye grener? Hvis det er det så kommer denne planten til å bli enorm til slutt. Faktisk har jeg hørt at de kan bli ganske store. Noe som vil si at denne kanskje ender oppi en diger potte på gulvet eller noe. Det hadde ikke gjort noe for tenk så mange physalis den kommer til å få hvis den blir så stor. Etter å ha hørt så mye om hvor gigantiske de kan bli så er jeg veldig spent på hvor stor denne faktisk blir til neste år. En ting er hvertfall sikkert og det er at jeg trenger en større potte til den etterhvert, men da må jeg faktisk dra å kjøpe noe for nå har den faktisk fått den største potten jeg har. Så dette blir jo veldig spennende.

Paprika: Her vokser det jo som bare det. Så mange snackpaprikaer på denne planten. Det er nesten ikke til å tro, men jeg står jo og ser på dem. De er jo der. Noen av de små har jo selvsagt tørket ut, men sånn er det jo. Jeg hadde virkelig ikke forventet at 30 paprikaer skulle bli store og modne på en så liten plante. Særlig ikke når den har blitt flyttet inn. Der ute hadde den jo skikkelig sol og varme, mens her inne har den så vidt kveldssol. Så noen ganger pleier jeg å sette litt plantelys på den også, bare sånn at den skal få litt hjelp med å modne disse flotte paprikaene. Det blir hvertfall spennende å følge med på denne fremover. Når den har fått alle paprikaene så kommer jeg til å klippe den ganske mye ned og sette den litt til side frem til våren, men det ser jo ut som det blir en stund til.

Pæretomat: Dette blir det siste dere får se av denne planten. Nå har denne også begynt å bli skikkelig stygg og jeg er klar for å ta farvel med denne også. Det vil ikke bli en video på det fordi den er så stor og det må nok gjøres igjennom flere dager på grunn av kroppen min ikke orker så mye. Så derfor kommer jeg heller til å filme litt til planteoppdateringen på youtube om hva som vil skje med tomatene osv. Jeg kjenner nå at jeg har fått nok av denne planten og jeg tror den har fått nok av dette kalde været også. Disse plantene kunne sikkert vært veldig fint å tatt vare på frem til våren igjen, men tanke på å dra med all den jorden inn i leiligheten får meg til å grøsse. For man vet aldri hva som befinner seg nedi de kurvene der og jeg vil ikke ha flere edderkopper inn i leiligheten enn det allerede kommer. For ikke å snakke om biller og andre innsekter. Nei, både plantene og jorden blir kastet. Den jorden får jeg uansett ikke brukt om igjen med så mye røtter som disse plantene har. Så da er det bare å si hadebra og takk for all moroa i løpet av sommeren. Det har vært litt av en opplevelse å få ha dette monsteret av en plante.

Det er alltid rart å kvitte seg med planter fordi det blir jo så utrolig tomt når man tar vekk alt sammen, men skal jeg være helt ærlig så skal det bli litt deilig også. Jeg har vært litt redd for at denne planten har vært til bry for andre (huseieren eller naboen). Så det å få de tankene ut av hodet skal bli godt. Også kommer jeg til å bruke denne lille jordflekken til noe helt annet neste år. For jeg trenger bedre oversikt over planten om jeg skal ha en sånn igjen.

Hvis du ønsker å se planteoppdateringen på youtube og få med deg hva som skjer med alle tomatene på planten så kan du klikke deg inn på linken under her og abonnere på kanalen. Trykk på bjella så får du også varsel når jeg legger ut en ny video. Der finner du også andre videoer som allerede er lagt ut. Det vil også komme masse spennende fremover og særlig når våren kommer med å så frø og alt sånt.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg