Planteoppdatering

Nå som tomatplantene som stod inne er borte (video vil komme på yooutube og linken til youtubekanalen min finner du nederst i innlegget) så blir det jo litt mindre å vise dere, men det betyr jo ikke at det vil bli kjedeligere. Faktisk er det ganske mye som skjer her og jeg gleder meg skikkelig til å vise dere alt sammen. Så la oss sette i gang og se hvordan det går med de plantene som er igjen.

Snackpaprika: Denne planten har jo så mange paprikaer nå at jeg måtte velge noen få å ta bilde av, men som dere ser på første bilde så begynner noen å bli ganske store. Jeg har også trimmet den veldig mye fordi den skulle få muligheten å fokusere på paprikaene fremfor masse blader. Derfor ser den ikke så frodig ut, men når våren og sommeren igjen kommer så skal den få lov å få masse blader og vokse seg fin igjen.

Mandarin: Nå har den stått veldig stille en stund, men nå begynner det å spire igjen. Kanskje vi etterhvert får se en ny gren også. Den skulle jo egentlig hatt en ny gren allerede, men så fikk den skadedyr og jeg måtte spraye den. Da visnet de små skuddene, men nå er den altså tilbake med et nytt skudd. Så dette blir veldig spennende å følge med på fremover. Må vi vente et halvt år på ny gren eller vil det komme snart?

Physalis: Denne har jo blitt så enorm den siste tiden. Jeg vet jo nesten ikke hvor jeg skal sette plantelyset lengre fordi den er så stor. Veldig tydelig at den trives godt under plantelyset da. Så det blir jo veldig spennende å se hvordan denne planten utvikler seg. Når jeg hadde physalisplante sist (kjøpt ferdig plante) så var den veldig tynn i stammen og den hadde to grener som stod ut på hver side, øverst. Den hadde også veldig små blader så jeg er jo veldig spent på hvordan denne kommer til å bli i forhold til den jeg kjøpte for flere år siden. Det har jo allerede begynt å komme noen små blader sånn inni mellom (som du ser på siste bildet over her). Kan dett bli grener tro?

Pæretomat: Den ligger utover bedet ennå, men nå begynner hvertfall tomatene å skifte farge. Noe som virkelig er på tide hvis det skal bli noe av dem. Det er jo utrolig mange tomater på denne busken. I verstefall får jeg bare klippe av stilker med tomater og sette i glass med vann. Noen har gjort det og det skal vist fungere, men jeg vil gi dem en liten stund til. Vi har jo fortsatt noen ganske varme dager. Jeg har trua på at det blir noe av disse tomatene. Hvordan er en helt annen sak. Heldigvis er det ikke sånn disse plantene vanligvis ville vært. Så neste år vil vi nok få ganske mange modne tomater i løpet av sommeren og høsten. Jeg var bare litt uheldig i år.

Om du ønsker å se hvordan tomatplantene, agurkplantene osv. har hatt det i løpet av året å burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Jeg kommer til å legge ut en historie av dem, starter med tomatplantene som stod inne. Det kan jo være gøy å se hvordan dem har hatt det, samlet i et innlegg. Å skrive disse innleggene er noe jeg har gledet meg til. Jeg syns det er gøy å se tilbake på alt som har skjedd og alle plantene jeg har hatt igjennom året. For det har jo vært litt forskjellige planter her.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg