Planteoppdatering

Denne uken har jeg vært nødt til å ta farvel med 2 av plantene mine, men jeg har også fått utrolig mye glede av de andre plantene. Så denne oppdateringen blir litt dårlig nyheter og mange gode nyheter. La oss først se hvordan det går med de plantene som er igjen.

Paprika: ikke bare popper det ut paprikaer over hele planten, men de har også begynt å bli ganske store. Jeg ser nå at det er en del blomster jeg må plukke vekk, men ellers er den utrolig vakker. Denne er en kjøpeplante og ikke noe jeg selv har sådd, men jeg er veldig glad for at jeg har kjøpt den. Så bli det paprikaplante i år allikevel. Og så mange snackspaprikaer den har fått. Når jeg fikk den var den jo også full og nå begynner den igjen. Dette er så spennende og gøy.

Physalis: se så mye den har vokst. Med nydelige, store blader og en ganske solid stamme (selvom den ikke er så stødig). I denne farten så kommer jeg til å ha en ferdig voksen plante før jul. At det er mye glede I planter er hvertfall ikke noe å diskutere. Dette har vært så gøy å følge med på. Etter fiaskoplanten (kjøpt) for noen år tilbake så trodde jeg aldri at jeg kom til å klare det, men dette går jo kjempe fint.

Mandarin: denne har ikke blitt noe større, men jeg tror hvertfall jeg har blitt kvitt de ekle, hvite skadedyrene som var på den. Så da får vi bare gi den litt tid og håpe at den blir så godt som ny. Alt ser hvertfall veldig fint ut.

Rød cherrytomat: Her kommer det masse tomater hele tiden. Som dere ser på bildene så er det rødt inni mellom. Og sånn er det faktisk nesten hele tiden. Disse er jo de plantene som har gitt mest mat og det har jo vært gøy å kunne plukke litt snacks nå og da, men jeg kommer ikke til å ha disse neste år. Ikke fordi jeg ikke liker dem, men fordi jeg rett og slett bare vi prøve noe nytt. Også har jeg ikke så mye plass at jeg kan ha både masse tomatplanter og alt mulig annet.

Gul cherrytomat: Disse er jeg absolutt ikke fornøyd med. Jeg tenkte at siden de ble så store så måtte det jo bli bra med tomater etterhvert også, men de har vært veldig skuffende. Så disse blir jeg nok aldri å prøve igjen. Hvertfall ikke inne. Jeg har en følelse av at dem ville gjort det mye bedre i et drivhus, men jeg har ikke tatt farvel med dem helt enda.

Gul pæretomat: altså det ser jo ikke bra ut når dem henger over mot naboen, men jeg har virkelig ikke ork til å fikse det. Så den lille tiden denne planten har igjen skal den bare få ligge sånn. For det ser jo ut som det går helt greit med den. Det har jo kommet så mange tomater på denne monsterplanta. Om det kommer til å bli modne eller om jeg må lage noe ut av dem sånn de er, vet jeg ikke. Jeg venter og håper at de blir modne, men høsten er jo her og man vet jo aldri når det dårlige været kommer og ødelegger. Så her er det egentlig bare å krysse fingrene og håpe på det beste. For denne tomatplanten var jo igjennom så mye og kom derfor ganske sent i gang, men siden den har så mange tomater så har jeg jo et håp om at mange av dem vil bli modne.

Og det var alle plantene jeg hadde. Som dere kan se så mangler vi agurkplanten. En dag kom jeg ut og den var helt tørket inn. Enda jeg hadde gitt den vann og den hadde stått på samme sted en stund, men det var nok en litt for kald natt som tok livet av den. Så da får vi prøve igjen neste år.

I tillegg har jeg måttet kvitte meg med calamondinplanten. Jeg mistenker at den har dratt med seg noe skadedyr fra butikken, men at jeg ikke oppdaget det med en gang. For dem holder seg mest under bladene så de er litt vanskelig å se. Siden denne planten hadde mye mer skadedyr enn mandarinplanten så var det nok der det kom fra. Og det var ingenting jeg fikk gjort som gjorde at skadedyrene ble borte. Så da måtte jeg bare kaste den. Så da er det 2 planter som er borte, men fortsatt mange igjen.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg