Planteoppdatering

I dag drar vi på ferie og jeg er veldig spent på hvordan plantene kommer til å se ut når jeg kommer hjem igjen. Nå har dem hvertfall fått masse vann, så da er det egentlig bare å krysse fingrene og håpe på det beste. Dem ser hvertfall veldig fine ut nå. Det har bare vært veldig varmt ute i det siste så jeg er jo litt redd for at jeg kommer tilbake til tomatplantene som henger, men vi får håpe at det går bra. Jeg skal jo ikke være borte så mange dager, men la oss se hvordan det går med dem nå.

Paprika: Her er det mye som skjer. Først var det små blader som kom ut, men nå har det også kommet masse knopper. Jeg er så spent på hvordan dette går. Tenk om vi får masse paprikaer igjen. Det hadde vært så gøy! Og bare det å se paprikaplanter i full blomst er jo kjempe fint. Så det er noe jeg virkelig gleder meg til å se. Denne planten kommer til å bli kjempe vakker når alt har blomstret og bladene vokser helt ut. Tenk så tett og fin den blir.

Agurk: Den ser jo ikke veldig bra ut, men den har da kommet langt og jeg ser forbedringer hver eneste dag. Om det er noe håp for den, vet jeg ikke. Jeg syns allikevel det er spennende å se hvor langt den kommer og om jeg klarer å holde den i live etter at den nesten var dø. For det er jo helt utrolig hvor mye frisk luft hjelper på plantene. Bare det å kunne stå i frisk luft har jo gitt agurkplanten liv igjen. Den har fått nye blader og det er jo en helt fantastisk start. Jeg vet bare ikke om den har nok tid til å komme til seg selv. Uansett er det virkelig flott å se at den har det mye bedre ute.

Pæretomat: Og så var det denne enorme busken som jeg nesten ikke har ord for. Det er jo umulig å ta et fint bilde av den. Nå ser det jo bare ut som jeg har lagd lengre hekk, rett og slett. Ja, det er så store disse har blitt. Noe som gjør meg veldig glad, men jeg lurer på hva huseieren syns. For den er jo enorm. Heldigvis står dem ikke langs husveggen eller noe sånt. Hadde dem gjort det så ville man jo til slutt ikke kommet forbi. Det er så store de har blitt. Noe som er så utrolig bra. Jo større disse plantene/buskene blir, jo mer plass er det til tomater. Som dere ser på bildene over så har det jo kommet mange fine blomster allerede. Så det er nok ikke lenge før vi ser tomater også. Og det som er så fint med denne planten er jo at den slutter jo ikke å vokse selvom den får tomater. Neida, den vokser bare enda mer og får enda større plass til å lage flere tomater. Derfor er dette min absolutt favoritt tomatplante. Jeg liker alle tomatplanter, men denne er jo ganske rå da.

Kalamondin: Frukten har ikke blitt noe annerledes, men den vokser jo ganske mye i høyden. Det er jo derfor man klipper dem, men frem til jeg kommer hjem fra ferie så syns jeg egentlig den bare kan stå sånn. Den er jo veldig fin. Ellers er det ikke så mye som skjer her. Fortsatt bare den ene frukten som er grønn, men jeg har satt på plantelys så det hjelper forhåpentligvis. Jeg fikk et tips om det for at dem skulle modnes, så da får vi se hvordan det går fremover.

Mandarin: Nå har den virkelig vokst en del. Den er jo dobbelt så høy som den var da den sluttet å vokse. Og det kan godt hende at den tar en liten pause nå også, men da har den hvertfall vokst enormt mye på denne lille tiden. Jeg er veldig glad for at jeg fikk det frøet til å spire. Denne planten har jeg jo hatt mye glede av. Så nå får vi se om den fortsetter å vokse eller om den tar seg en liten pause igjen. Jeg er hvertfall veldig spent fordi jeg ser ikke noe nytt blad som kommer ut på toppen og det var sånn den så ut forrige gang den tok en voksepause. Hva tror du?

Physalis: Spira har fått et nytt blad siden sist og det er på vei til å bli et til. Den er ganske liten ennå, men den er jo utrolig søt og jeg syns det er så gøy å følge med på den. Dette er jo ekstra spennende fordi jeg har aldri sådd physalisfrø før. Jeg har hatt en ferdig vokst physalisplante og det gikk faktisk ikke så bra, men aldri har jeg hatt en plante helt fra starten. Det var jo bare et bittelite frø og nå har den blitt ei lita plante/spire med 3 (snart 4) blader. Når det kommer til vannmengden den skal ha så er jeg jo helt blank, men det har hvertfall satt den i en sånn plastpotte med hull under også står den oppi en gjennomsiktig boks. Så hvis den får for mye vann så renner det ned i den gjennomsiktige bokser og bort fra planten. For den potta med hull står ikke helt nedi den andre, så den står ikke i vannet som renner ut. En ganske bra løsning, syns jeg.

Gul cherrytomat: Som dere ser så står dem ikke sånn som de gjorde. Jeg har satt 2 i vinduskarmen og 2 foran. Fordi da får de andre plantene også litt plass. Jeg føler at dette ble mye ryddigere. Også slipper plantene å bøye seg i taket. Det ble rett og slett mye finere. Her kommer det jo litt tomater. Jeg har jo allerede høstet noen tomater og de smaker så godt. Det er en helt fantastisk smak på disse og derfor irriterer det meg at jeg ikke vet hva de heter. Så fra nå av skal jeg huske å skrive navnet på dem og ikke bare at det er tomat. For plutselig har jeg lyst til å ha flere frø også vet jeg ikke hva dem heter. Det er jo så kjipt. Så nå får jeg bare nyte dem, mens jeg ennå har disse plantene. Jeg skal også prøve å få tatt noen frø fra dem, men det er jo ikke garantert at de kommer til å spire neste år. Vel, jeg krysser fingrene og håper hvertfall. Fordi jeg vil ha disse tomatplantene neste år også.

Rød cherrytomat: Her er det så utrolig mange blomster. Jeg syns jo det var så utrolig moro at jeg måtte filme og legge det ut på Instagram. Så mange blomster som kan bli til tomater. Det syns jeg hvertfall er ganske sprøtt. Sist gang jeg hadde cherrytomatplanter (for flere år siden), fikk jeg jo så små planter at jeg ble skuffet. Nå sitter jeg med 1 meter høye planter med masse blomster og mange tomater. Ja, det er ganske rart, men også veldig gøy. Nå gleder jeg meg til å se hvordan det går med alle disse blomstene. Tenk om det blir en hel haug med tomater. Da har jeg hvertfall mange tomater til middag fremover og litt snacks.

Om du ønsker å se mer av plantene mine så finner du link til både youtube og instagram under her. Jeg laster opp video på youtube 1 gang i måneden og bilder/videoer på instagram når det skjer noe spennende her. Så det er mye spennende som skjer, ikke bare her på bloggen, men også på andre plattformer. I tillegg til mange fine turvideoer og naturbilder. Det kommer også youtubevideoer fra reiser (som den jeg skal på i helgen f.eks). Så det er mange grunner til å sjekke ut youtube og instagram om du syns det høres spennende ut å få med seg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg