Planteoppdatering

Det er fredag og jeg har mye å vise dere. Så derfor tenker jeg at vi bare setter i gang.

Pæretomat: Den første planten er den som har stått inne en liten stund. Jeg prøvde desperat å redde dem etter å ha satt dem ut for tidlig uten å vende dem til det eller noe som helst. Så jeg klippet av nesten alle bladene på begge plantene, satt den ene inn og den andre i en plastbag ute. Og bare etter noen få dager begynte plantene å vise tegn på forbedring. Ikke bare hadde de stoppet med å visne, men de begynte også å vokse. Nå har den nederste planten stått ute i solen en stund og den har virkelig begynt å bli grønn og fin igjen. Den andre som har stått inne er fortsatt litt pjusk, men forhåpentligvis vil det hjelpe med sol og frisk luft. Jeg er hvertfall veldig positivt overrasket over hvor mye den siste planten har kommet seg. Så klarte jeg faktisk å redde dem begge to. Ikke dårlig med tanke på at de var ikke langt fra å dø, men bare med litt kjærlighet og sol så er dem snart like fine som før. Nei, de er faktisk bedre enn før. Den nederste er jo så flott. Nå gjelder det bare å holde øye med været og flytte dem under tak hvis dem trenger det.

Rød cherrytomat: Det er så utrolig mange tomater på disse plantene nå. Og som dere ser så er det en som faktisk allerede har fått litt farge. De har virkelig kommet langt og jeg tror det kommer til å bli nok tomater fremover. Ikke bare kommer det nye tomater, men det har også kommet mange nye grener med blomster. Så flotte og perfekte. Og det eneste jeg har gjort er å gi dem vann og litt eggeskall. Plutselig sa det bare BOOM og her står jeg altså med de fineste cherrytomatplantene jeg har hahattfrem til nå er disse mine absolutt favorittplanter. Og det kommer fra ei som hadde noen ganske tragiske cherrytomatplanter noen år tilbake. Helt sykt hva litt ekstra plass kan gjøre for plantene. For helt ærlig hadde ikke de andre plantene det så bra. Forrige gang hadde de så vidt noe jord. Bare det hjelper jo en god del. Ellers har jeg verken kjøpt jødsel eller noe annet fancy til dem. De har bare blitt så fine av seg selv.

Gul cherrytomat: Ikke spørr meg hvilke steroider tomatplantene mine går på for det vet jeg ikke. Altså at disse plantene var mye kortere enn de røde er jo helt vilt fordi nå er dem mye høyere. De har vokst så ekstremt mye den siste tiden. Jeg har ikke ord, men det er hvertfall veldig moro å se da. Og som dere ser så har dem begynt å få mange blomster. Noe som betyr at det etterhvert vil komme mange fine tomater, akkurat som på de andre tomatplantene. Disse er ikke like tette i bladene, men de er allikevel så flotte og de får jo mange blomster. Så jeg vet ikke om det har så veldig mye å si. Uansett er jeg veldig glad i dem og de er utrolig vakre. Jeg kan faktisk ikke tro at de har blitt så høye. Det er helt vilt. De tar seriøst hele vinduet. Så disse kommer til å bli veldig spennende å følge videre. Jeg er så spent på hvordan de blir i løpet av sommeren.

Miniagurk: Forrige fredag viste jeg dere at jeg hadde fått min første modne agurk og nå er det den andre planten sin tur til å gi agurk. Som dere ser på siste bildet så har den kommet langt allerede. Dette er så utrolig gøy å se. Det popper jo opp agurker som det ikke blir noe av, men så plutselig begynner en av dem og vokse og da blir jeg hvertfall veldig glad. Også så fort de vokser. Det er helt sprøtt at den har blitt så stor på bare et par dager. Så nå er det bare å se om det blir noe mer på den andre planten før neste fredag. Det er hvertfall ganske mange hun-blomster som kan bli til agurker.

Mandarin: Ja, helt til slutt har vi denne lille kompisen. Det har ikke skjedd noe her i det siste, men sånn er det med planter. Noen ganger vokser dem masse og andre ganger står det helt stille. Det viktigste er jo at bladene er friske og grønne. Ja, og at jorden ikke er for våt. Og nå ser det hvertfall veldig bra ut. Så har den ikke blitt noe større, men den har fått større plass rundt seg. Den stå åå samme sted, men blomstene er borte. Derfor har den god plass til bladene. Noe det ser ut som den virkelig liker. Hva som skjer videre er vanskelig å vite siden jeg aldri har hatt et mandarintre, så det får tiden vise. Uansett er det fint å ha en plante som ikke har noe annen mening enn å være her. Jeg tenker ikke på at jeg må få noe ut av den eller at den må få blomster. Den bare er her og gjør meg glad. Av og til skulle jeg ønske at jeg hadde mer sånne type planter. Grønne planter er jo så fint.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer
    1. De kan stoppe å vokse ganske lenge, de plantene. Jeg sådde frø fra en kiwifrukt i fjor sommer. Det ble en plante av det. Den vokste seg ca 10 cm høy, og sånn ble den værende til for 2-3 uker siden. Da begynte den å vokse igjen! Nå har jeg plantet den over i større potte og satt den ut på terrassen, og den stortrives! Blir spennende å se om jeg får frukt på den 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg