Planteoppdatering

Nå er tiden inne for at grønnsakene skal begynne å komme. Og det må jeg si at har skjedd også, til de grader. Jeg har jo vist dere tidligere at ting har skjedd her så la oss se hvor langt dem har kommet siden forrige fredag. Ikke minst hva som skjer med Pæretomatplantene som var veldig skadet og nesten døde. Vil den klare seg? Vel, det finner du ut i dette innlegget.

Miniagurk: Ja, her har dere altså min aller første agurk fra en av plantene mine. Dette gjør hvertfall meg veldig glad. Tydeligvis gjør jeg noe riktig. Litt vanskelig å få et skikkelig bilde av den største plantene da. Den går jo over hele vinduet. I det minste har den forstått at den skal vokse og klatre rundt i ring. Ganske smart plante, spør du meg. Smart plante som lager utrolig gode, små agurker.

Den minste planten i det andre vinduet er ikke like glad. Som dere ser har den fått litt mye vann, men nå skal den få en liten pause sånn at den kommer seg igjen. Altså den vokser og har det greit, men bladene sier i fra at der er på tide å roe litt ned på vanning. Så det er akkurat det jeg skal gjøre.

Pæretomat: La oss først snakke om den som står ute (de 3 første bildene). Her har dem virkelig kommet seg. Om det blir noe pæretomater ut av disse gjenstår å se, men jeg klarte i det minste å redde dem selvom de fortsatt står ute. Jeg holder øye med dem og ser etter hver dag om de klarer seg. Nå har det gått en stund og det er fortsatt mye grønt på dem, så jeg tror vi kan si helt sikkert at de ble reddet akkurat i tide.

Så kan vi jo se litt på de som står inne. Selvom det er en del skader på de nederste bladene så har disse også begynt å komme seg. Det hjalp mye å sette dem inn i stua og gi dem litt solplass. Toppen er jo kjempe fin og jeg syns jeg ser noen små knopper som kan bli blomster. Så nå venter jeg i spenning på om det vil komme blomster en av de nærmeste ukene eller om det vil ta lengre tid før dem vil komme seg igjen. Uansett hva som skjer er jeg veldig glad for at de klarte seg og de skal få all den tiden de trenger for å komme seg.

Rød cherrytomat: mine flotte tomatplanter som bare fortsetter å blomstre og vokse. De har blitt så nydelig og nå har de også en hel haug med tomater. Dette gjør meg utrolig glad å se. Hvordan kan man unngå å bli glad av det? Tomater skal vi hvertfall få nok av i sommer. Det vil si hvis jeg ikke spiser opp alle sammen når jeg er på en av turene mine. For det er noe jeg virkelig gleder meg til. Hjemmedyrket snacks på tue. Blir ikke bedre enn det. Jeg har også mange andre idéer for alle tomatene. Nå som dem kommer en etter en så strømmer det inn idéer. Og som dere kanskje kan se så har endelig resten av plantene fått støttepinner. Tro meg når jeg sier at det trengte dem. Jeg har faktisk måtte binde dem litt også. Da er det jo bra jeg har litt små garnstomper fra heklingen. Det må nok flere garnstomper til etterhvert, men akkurat nå klarer dem seg ganske bra sånn den står nå. De hjelper hverandre og de støtter seg på vinduet. Så det å falle over og knekke skal ganske mye til.

Gul cherrytomat: Se så store de har blitt. Og ikke bare store, men de har også fått noen blomster. Som betyr at det ikke er lenge før vi også har gule cherrytomater. Jeg kan nesten smake tomatene. Vel, jeg gleder meg hvertfall til å smake dem fordi gule tomater generelt er ikke noe jeg kjøper. Så eneste gangen jeg spiser gule tomater er når jeg dyrker de selv. Derfor gleder jeg meg litt ekstra til at disse blir modne. Jeg er så spent på hvordan de smaker. Også er det jo så fint med litt farger i salaten som ikke er rødt eller grønt.

Mandarin: Det ser ut som om denne kanskje kommer til å kreve litt mer plass i bredden snart. Bladene begynner å strekke seg ganske langt ut, men det er jo bare fint. Jo mer den vokser, jo finere blir den. Enten det er i høyden eller bredden. Det ser hvertfall ut som den jobber litt med å få tykkere stamme nå som den har fått litt høyde. Noe som er utrolig fint. Da vet jeg hvertfall at jeg kommer til å få en solid plante og ikke bare en tynn kvist. Den har en veldig fascinerende måte å vokse på og det er gøy å følge med på den. Og som jeg sier hele tiden så er den utrolig vakker  selvom den foreløpig er ganske liten.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg