Planteoppdatering

Da var det fredag og jeg er tilbake med en ny planteoppdatering. Jeg har hatt noen tøffe dager, men det ser ut som det begynner å bli litt bedre nå. Så i dag kommer det mye spennende både på bloggen, men også på youtube. Det er noe å se frem til, men akkurat nå skal vi se hvordan det går med grønnsakplantene mine. Og det må jeg si at det er mer og mer spennende for hver dag. Jeg er ikke like glad for de stakkars tomatplantene som står ut, men ellers går det veldig bra. Dere får se hva jeg mener i løpet av innlegget, men det er ikke pent. Så la oss sette i gang.

Rød cherrytomat: Disse er vel noe av det fineste jeg har i år. Mye bedre enn hva jeg hadde forventet. Om dere husker så viste jeg jo dere hvordan mitt forrige forsøk på cherrytomatplanter gikk. De ble jo så utrolig små. Med andre ord var jeg veldig i tvil om disse kom til å bli noe bedre. Og her sitter jeg altså med noen helt fantastiske planter som er kjempe høye og har en hel haug med tomater. Det er helt vilt hvor store og flotte de faktisk har blitt. Jeg kan faktisk ikke tro det. Dette er vel egentlig de plantene som har fått meg igjennom alt det tragiske som har skjedd med de andre plantene (bla. annet paprikaplanten som jeg måtte kaste pga. sykdom). Hvertfall noe som virkelig går helt strålende. Som dere ser så er det mange tomater som allerede har kommet. De har ikke fått farge, men det er nok ikke lenge før. Så det gjør meg veldig glad å se.

Gul cherrytomat: Som dere ser så er ikke de gule cherrytomatplantene så langt unna å få blomster. De er like bak de røde, ennå disse var ganske små for bare en liten stund siden. Nå koser dem seg som bare det. Så dette er også veldig gøy å følge med på. Det er så fint å se at dem trives i vinduskarmen etter en såpass treg start som dem fikk. Nå koser dem seg hvertfall veldig med ettermiddagssol og masse vann. For disse tomatplantene drikker enormt mye vann når de først blir store. Da er det viktig å vanne dem godt sånn at frukten ikke blir bitter. Det er vel egentlig det viktigste man kan gjøre når det begynner å vokse tomater. Alltid passe på  at dem har fuktig jord. Og nå som vi kan se at plantene trives så blir det veldig spennende å smake på frukten når den er moden. Jeg gleder meg til å kunne bruke egne tomater fra “hagen” oppi salat, på pizza ol. INGENTING smaker bedre enn hjemmedyrket.

Miniagurk: Ennå mer er i ferd med å vokse til nydelige grønnsaker. På bildet nederst kan dere se en av agurkene som vokser på den største planten (på bildet i midten). Jeg vet ikke om dere ser hvor på den store planten denne sitter, men den er øverst i høyre hjørne i sirkelen. Litt vanskelig å se med alt det lyset utenifra, men på nærbildet ser dere hvertfall den som har blitt størst. Jeg har også noen andre som har vært på planten en liten stund, men denne begynte å vokse seg stor først. Så da blir det veldig spennende å se hvordan disse smaker. Jeg har faktisk aldri smakt miniagurker før, men jeg er hvertfall veldig glad i slangagurk. Så vi får se om disse er like gode i salat og som snacks som den vanlige agurken fra butikken er.

Den lille agurkplanten begynner også å komme seg. Den har fått en agurk og den trives veldig godt i det andre vinduet, men den agurken har ikke vokst noe større enn de som er på den største planten. Kun denne ene som har blitt større så jeg er veldig spent på hva som skjer og når det eventuelt skjer noe mer her. Uansett er det gøy å se at den begynner å komme seg.

Pæretomat: Og så var det disse jeg flyttet ut litt for tidlig. Jeg har mest lyst til å grine når jeg ser på dem, men jeg håper jo at jeg kan redde dem. De ble flyttet ut når jeg trodde at det kom til å bli varmere, men så slo været til med masse kaldt vær, overskyet og regn. Så disse fikk jo kuldesjokk. Faktisk er jeg ikke sikker på om de kommer til å klare seg og det gjør meg veldig lei meg. Som dere vet så hadde jeg jo gledet meg utrolig masse til pæretomater. Og jeg vet at jeg skulle lyttet til den stemmen inni hodet mitt som sa at jeg bare skulle ta med en plante ut og ikke begge, men den stemmen hørte jeg altså ikke på. Så her sitter jeg da med ødelagte planter som bare blir verre og verre for hver dag. Allikevel krysser jeg fingrene og håper at varmere vær kan redde dem. Vi får bare vente og se, men siden de er så ødelagte nå så vet jeg ikke om det er noe håp for dem. Da vet jeg hvertfall det til neste år. Ikke sett dem ut før det er varmere ute.

Mandarin: Denne lille planten har det hvertfall bra. Fortsatt liten og søt, men jeg tror den kommer til å vokse mye i løpet av sommeren. Også syns jeg fargen på disse bladene er bare så vakker. Helt annerledes fra alle de andre plantene. Ikke så rart siden dette er en ganske eksotisk plante/tre. Ja, det skal jo bli et tre etterhvert. Jeg er veldig spent på hvordan den kommer til å bli fremover. Faktisk er det noe jeg virkelig glad meg ekstra mye til å følge med på. For nå har jo alle de andre plantene kommet til det stadiet der de får frukt/grønnsaker og det skjer jo ikke så mange endringer ellers da, mens denne kommer til å bli veldig stor før man i det hele tatt kan tenkte på frukt. Ikke at jeg tror den kommer til å få noe frukt. Dette er en plante jeg bare har for moro skyld egentlig. Fordi den er fin og fordi det er helt utrolig at jeg fikk et frø fra en mandarin til å spire. Så denne planten har jeg beholdt rett og slett fordi jeg syns den er spennende og fin å se på.

Og slik går det altså med alle plantene. Så får vi se om pæretomatplantene er til å redde eller om de til slutt blir kastet. Det hadde jo vært synd etter å ha lagt så mye jobb i dem, men sånt kan skje. Da har jeg lært og jeg kommer til å være mye mer forsiktig neste år. For jeg gir meg ikke bare fordi det går litt dårlig et år. Da lærer man av sine feil også prøver man på nytt neste år, men unngår å gjøre samme feilen. Uansett hva som skjer så skal jeg holde dere oppdatert.

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

6 kommentarer
  1. Når planter skal ut må de tilvennes. En halvtime første dag, en time neste dag, to timer tredje dag.

     1. Litt sent å ta i mot tips når de allerede har kollapset da 🤣 Jeg har prøvd å redde dem, men vi får se hva som skjer. Verstefall har jeg mange andre tomatplanter.

      Det er ikke det at jeg ikke tar i mot tips, men litt vanskelig å gjøre noe med det når skaden allerede har skjedd. 😛

  2. Plantestell er så mangt men det blir en vanesak men vann må de ha uansett. Non mer enn andre. Skal sikkert en eller flere turer ut i skogen i helga. Må nyte det fine været g det er sikkert som ligger ute i helgen. Det frister men så langt har det bare blitt med tanken. Ha en fin kveld.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg