Planteoppdatering

Da var det fredag og jeg er på plass med en ny planteoppdatering. Som jeg sa i går så har det skjedd ting her. De vokser jo som bare det og de aller fleste har virkelig blitt store allerede. Den eneste planten som faktisk sliter litt med å strekke seg er, som jeg har sagt hele tiden, de gule cherrytomatene. Resten har det veldig bra. Jeg sier ikke at cherrytomatplantene ikke har det bra, men de er bare ikke så kjappe til å vokse som de røde. Uten for mye babling så skal jeg komme til saken. La oss se hvordan grønnsaksplantene mine har det nå.

Sukkererter: Denne gangen tenkte jeg vi skulle begynne med sukkerertene fordi det er noe ekstra spennende som har skjedd her. Som dere kan se på siste bildet så har dem begynt å få blomster. Det betyr at disse plantene kan være de første i år som vi kan høste grønnsaker fra. Nå har jo plantene blitt utrolig høye så det er jo ikke rart at de begynner å få blomster, men jeg syns det har gått så fort. Vi er jo bare i begynnelsen av april. Vel, det er jo et godt tegn da. Dette beviser jo bare at de trives utrolig godt i vinduet. Jeg var bare ikke helt forberedt på at det skulle komme blomster på dem så fort. Det blir veldig spennende å smake de aller første sukkerertene.

Miniagurk: Det er helt sprøtt hvor fort disse her har vokst, særlig på siste bildet. Etter at jeg flyttet den ene potten til stuevinduet så har disse trivdes enda bedre. Også var det nok godt for den lille planten å få litt plass for her var det jo ikke noe plass. Jeg så at den ble trykket inn i hjørnet og hadde ikke noe armplass. Så det jeg gjorde da var å ta den tråden som den lille egentlig skulle bruke og henge i kroken i midten av vinduet. Da har disse 2 plantene noe å klatre over på når de når toppen av tråden de nå holder fast i. Også kan de klatre nedover på den tråden jeg hang i kroken. Blir dem større enn det så kan bare fortsette å klatre på trådene de holder seg fast i nå. Sånn slipper jeg at de tar opp hele vinduet. Det som blir spennende nå er om det holder med disse trådene når de begynner å få agurker. De 2 andre plantene som står i det andre vinduet har stangen til gardinene. Med andre ord har jeg full kontroll når det kommer til disse plantene. Plantene i kjøkkenvinduet har jo tatt helt av, mens de i stuevinduet er ikke helt der enda. Det blir nok bedre når solen kommer inn vinduene for fult. For meg er det viktigst at dem trives.

Rød cherrytomat: Som dere ser så har disse også blitt ganske store. Jeg kan nesten ikke tro at de vokser så fort, men det har nok hjulpet masse å få solen inn i vinduskarmen. Dessverre er det en av plantene som er nederst i potten som ikke vokser like bra. Så når ting åpner igjen (når enn det måtte bli) så må jeg få kjøpt jord og potte til den sånn at den også kan vokse seg stor. De andre trives veldig godt sammen, så det er kun denne ene som ikke får noe plass til å vokse. Derfor er nok den med 2 planter blitt større enn den med 3. De prøver å holde den minste i live, men den får ikke noe plass eller næring til å vokse. Den blir kun holdt i live frem til jeg får pottet den om.

Rettelse… Det VAR en plante nederst i potten. Jeg syntes så synd på den så jeg måtte jo redde den. Så det jeg gjorde var å ta den opp og sette den i et lite glass. Dette gjorde jeg med begge tomatplantene (rød og gul) fordi jeg hadde jo plantet 3 i en potte og 2 i den andre (med både rød og gul). Så for at de andre plantene skulle få plassen de trengte så tok jeg de små ut. Kanskje de små plantene også vil få det bedre. Jeg kommer så klart til å gi dem bedre plass så fort det lar seg gjøre. Frem til da får dem kose seg i de små glassene fordi jeg har ikke mer jord å gi dem.

Gul cherrytomat: Ja, som dere ser har også den lille fra disse tomatplantene også fått sitt eget glass. Disse har ikke vokst like mye som de røde og det sa jeg jo helt i starten av innlegget, men de har vokst bittelitt på denne uken. Og hvem vet, kanskje de vokser enda bedre nå som den ene er ute av potten med 3. Så vil de nok strekke seg i været så fort det blir litt varmere og solen titter inn vinduet litt mer enn bare 1 time om dagen. Nå er det jo som sagt bare begynnelsen av april og de har jo hele våren og sommeren på å vokse. De har det hvertfall bra og det er det viktigste.

Pæretomat: Og så var det den siste tomatplanten min. Den er blitt så vakker og stor. Dette er jo den som skal stå ute når det blir varmere fordi den blir veldig stor og tar for mye plass til å stå inne. Også tror jeg den uansett har godt av å stå ute. Siden den allerede har blitt så stor så tror jeg den kan bli like stor som den jeg hadde i drivhuset for noen år tilbake, da jeg bodde i Modum. Om den blir det så kommer jeg hvertfall til å ha nok snacks til turene mine, bare ved å plukke fra den. Den har virkelig strukket seg skikkelig siden forrige fredag. Nå er jeg bare spent på hvordan det går med de små plantene som jeg flyttet litt ut til siden. Kanskje jeg må flytte dem til en egen kurv.

Avokado: Denne har jeg prøvd å få til å gro flere grener, men den har ennå ikke gjort det. Så det ser ut som detteer et evighetsprosjekt. Det er heller ikke så mye å si om denne planten siden vi har sett den vokse opp etter at jeg nå har klipt den flere ganger. Jeg lurer egentlig på om jeg bare skal klippe den helt ned og håpe på det beste. Dere ser kanskje den lille spira ut fra planten, men sånn har den stått en stund og ingenting skjer. Uansett er det veldig lite å si om denne så vi går heller til neste plante.

Mandarin: På en uke har denne lille planten fått et nytt blad. Den har jo ikke like god plass som alle de andre (noe jeg ikke får gjort noe med) så den vil jo ikke vokse like fort, men at den i det hele tatt har vokst mer på bare 1 uke er jo veldig bra. Denne lurer jeg litt på om jeg skal sette ut i sommer, men jeg blir ikke helt enig med meg selv. Den må hvertfall pottes om. Utenom det er dette en plante jeg kun plantet frø til for moro skyld. Jeg tenkte det kunne være gøy å se om jeg fikk det til, men etter å ha måttet kaste chili og paprikaplantene fra frø (fra butikkjøpte grønnsaker) så vet jeg ikke om jeg har veldig lyst til å beholde den. Jeg kommer hvertfall til å holde et øye med den sånn at den ikke gir noe sykdom til noen av de andre plantene mine. Også kommer jeg aldri til å plante frø fra butikkjøpte grønnsaker noen gang igjen. Det er gøy å se de spire, men det er ikke verdt det om de får sykdommer. Noe disse plantene (frø slike frø) har en tendens til å få.

Salat: Eller kaos i jord. Forhåpentligvis vil det blir bedre enn det er nå. Det ser bare ikke så bra ut sånn som de er nå. De har blitt mye bedre enn de var da. Nå har jo de små spirene begynt å se ut som blader. Vel, de aller fleste av dem. Så det er vel håp om å få skikkelig god salat i løpet av sommeren, selv om de ser ut som ugress nå. Nå står dem hvertfall i stuevinduet der det er mest sol (tror jeg). Kanskje de trives litt ekstra godt her.

Da har vi faktisk kommet til slutten på denne ukens oppdatering. En uke til neste gang og da får vi se om tomatplantene trives i de små glassene jeg har flyttet dem i. Også får vi se om blomsten på sukkerertplanten blir til en sukkerert. Mye spennende i vente er det uansett. Jeg tenkte også jeg skulle vise dere hvordan det går med alle blomstene mine i løpet av neste uke. Så hvis du ikke vil gå glipp av alt som skjer på bloggen min for tiden så burde du følge bloggen på facebook HER. da går du ikke glipp av noe.

Nå er det jo mange oppskrifter på middager denne måneden. I tillegg vil det komme mange naturbilder og andre spennende ting.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg