Overvintring, en pause for plantene

Det er 2 uker siden sist. Så la oss ta en titt på hva som foregår med plantene for tiden. Nå er det heller ikke mange måneder igjen før jeg skal begynne å så nye frø til masse nytt og spennende. Tiden går fort. Plutselig er januar her. Og da er det bare å følge med, for da kommer det mye kaos i stua igjen. Men la oss nå se på det som skal overvintre først.

Mango: Den ser litt pjusk ut på bladene, men det er fordi jeg nettopp har fått snudd den. Dette er siden den har stått ut mot solen med litt for lenge. Utenom det så går det faktisk veldig bra. Nå har jeg på en varmeovn rett ved plantene sånn at dem ikke skal ha det så kaldt da. Må jo passe på dem nå i disse kalde tidene. Noe som har gjort at dem trives veldig godt. Denne begynner faktisk å begynne på flere blader allerede. Om den fortsetter sånn så kommer jeg til å ha 2 planter som må stå på gulvet, ikke bare Carolina Reaper.

Mandarin: Mitt lille mandarintre koser seg masse i vinduet. Bladene som dere ser i potta er det jeg som har knipt av og lagt der. Dem har ikke falt av, bare sånn at det er sagt. Jeg har faktisk ikke sett et eneste blad falle av dette treet. Lurer på om det er normalt. Uansett… Her er det hvertfall liv. Og det som kommer av blader på denne fremover, kommer jeg til å la være. For når den vokser til nå så blir det veldig flott. Nå har den ganske mange grener og kan bli veldig fyldig og flott.

Carolina Reaper: Nå har chiliene fått en helt nydelig rødfarge, som dere kan se på bildene over. De er klare til å plukkes. Og siden det kun er 2 av dem så har jeg funnet ut en smart måte å oppbevare med på. Jeg fryser dem i bokser. Jeg har en boks for hver type chili. Så disse skal da få sin egen boks og bli oppbevart i fryseren frem til jeg skal bruke dem. Slik blir dem ikke ødelagt og dem holder seg fine frem til bruk.

Pinata: Disse lever ennå. Jeg gjør egentlig minimalt med de som står på dette ekstra soverommet. Dem står bare til overvintring og skal egentlig ikke gjøres så mye med. Klart dem skal ha litt vann nå og da, men det er alt. Så jeg vurderer egentlig å bare ta et bilde av alt dom står her og fortelle kort om det i fremtidige innlegg. Også vil det jo bli mer spennende innlegg fra januar.

Basket of fire: Her er jo akkurat det samme. Dem står egentlig bare på pause, om man kan kaller det det. Noen mister blader, andre har blomster. Dem reagerer litt forskjellig, men alle har det bra. Chiliene står med sol, men paprikaene står kun med plantelys. Dem har også en liten varmeovn her. Så det blir ikke alt for kaldt hvertfall.

Sweet banana: Chilien på denne har blitt utrolig stor. De er veldig vakre når dem vokser sånn som dette og blir store. Nå mangler den bare å få den flotte gulfargen. Med lys fra både vinduet og lampene så håper jeg det er nok til å gi den alt den trenger for å modnes.

Padron: Utrolig hvor flott den har blitt i høst. Rart at den trives bedre når det er kaldt enn den har gjort i hele sommer. Men hvem vet, kanskje den virkelig viser seg frem i all sin prakt når sommeren kommer på ny.

Vanlig, rød chili: Da var chilien så å si moden. Så da skal den også i fryseren. Der ligger det et par andre også (av samme slag). Ellers går det faktisk veldig bra med disse plantene. Tror faktisk dem trives veldig godt. Nå får dem jo en god del lys fra både lampene og vinduet. Forhåpentligvis koser dem seg igjennom hele vinteren og er klare for en ny sesong når varmen kommer tilbake.

Pasjonsfrukt: Disse er så vakre. De pynter veldig godt opp i stua. Jeg har jo 2 på hver side av vinduet over sofaen. Og det er veldig pent å se på. Dem klarer seg også overraskende bra, men nå har jo vinteren så vidt begynt. Så det er bare å vente og se hvordan dem takler 20-30 minusgrader utenfor vinduet. Mulig jeg må flytte dem, men vi får se. De får hvertfall stå der frem til nyttår.

Sitron: Denne planta har blitt så utrolig fin. Er det noe jeg virkelig liker så er det hvor vakker grønnfargen er. Men det er jo ikke alt som er vakkert med denne planta. Om dere ser nøye etter så kan dere se at den har flere grener. Som betyr at den kommer til å bli utrolig vakker når den vokser til. Tenk når det blir mer som et tre og den har blitt like stor som mandarintreet. Da tror jeg faktisk denne blir mye finere. Og mandarintreet er allerede blitt veldig flott. Så her er det bare å følge med og se hvor nydelig det blir i løpet av årene.

Snackpaprika: Jeg vet ikke hva som har kommet under bladene, men jeg håper ikke dette er noe som driver og sprer seg. Det var på de forrige paprikaplantene mine, så dem kastet jeg til slutt. De spredde seg også til andre planter. Bl.a mandarintreet har fått gjennomgå litt skadedyr, men det har overlevd. Jeg brukte nemlig en blanding med grønnsåpe og vann. Det skremte dem bort. Jeg har ikke sett dem siden. Men hvis disse har fått skadedyr på seg så må jeg få sprayet dem og få det bort så fort som fy. Utenom det så går det jo bra med dem. De får jo knopper, blomster og små paprikaer ennå. Selvom dem ikke står i mye lys. Dette er fordi jeg skal overvintre dem og ikke har planer om å få så veldig mye ut av dem før neste sesong. Men jeg vil jo gjerne at dem skal overleve til neste sesong da.

Følg bloggen på Facebook HER så går du ikke glipp av noe. Og på Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Snart kommer masse inspirerende juleinnhold også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg