Oppskrift: Tynne lefser

Noe jeg syns er skikkelig koselig til jule og som kanskje mange knytter til julen er lefser. Jeg har aldri prøvd meg på lefser før, men jeg har hatt veldig lyst. Og i år ble det altså til at jeg for første gang prøvde å lage lefser. Resultatet ble over all forventing og derfor har jeg lyst til å dele denne oppskriften med dere. Så for alle bakeglade der ute, her er oppskrift på tynne lefser.

Du trenger:

2,5dl melk (jeg brukte mandelmelk)

35g smør

1/2ts salt

1/2ts bakepulver

1/2 ss sukker

8dl hvetemel

Slik gjør du:

Smelt smør og tilsett melk. Varm til 40°c.

Bland alle ingrediensene i en bolle.

Del deigen i 8 like store deler og rull dem til boller.

Legg dem på et brett med bakepapir og dekk over med et håndkle og plastfolie.

La dem ligge til dagen etter om du lager de på kvelden eller til kvelden om du lager de på morgenen.

Ha fuktige håndklær klare til lefsene.

Kjevle de ut til de er helt tynne.

Stek i pannen eller på takke om du har. De skal boble opp før du kan snu dem og steke på andre siden. Og nei, du skal ikke ha noe olje eller smør i pannen når du steker dem.

Legg den på et fuktig håndkle og legg så et fuktig håndkle over. Sånn fortsetter du frem til alle er stekt og dekt med håndklær.

Tips! du kan legge en trefjøl over for å få litt press på lefsene.

Og så er det bare å nyte ferske lefser med smør, sukker og kanel eller ost om du heller ønsker det.

Ikke glem å følge bloggen på facebook. Link finner du under her. Og om du liker julen like mye som meg burde du sjekke ut min youtubekanal som du også finner link til under her. Der kommer det masse spennende innhold fremover. Det vil du ikke gå glipp av. Husk å abonner og trykk på bjella for å få varsel når det kommer nye videoer.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

22 kommentarer

Siste innlegg