Oppskrift: syltetøykaker

Først og fremst fant jeg ikke noe annet navn på disse kakene, men jeg vet hvertfall at jeg har hatt veldig lyst til å bake disse. Det krever jo en god del tid å lage disse og jeg tror ikke dette er for nybegynnere, men om man liker å bake og kan bake så er denne sorten veldig gøy å lage. Og siden jeg ble så utrolig fornøyd med resultatet så vil jeg dele oppskriften med dere. Så her er oppskriften på syltetøykaker. Eller vet dere hva, jeg tror jeg vil kalle dem hjerteblomster fordi slik jeg lagde disse så ser de faktisk ut som blomster. Her er hvertfall oppskriften.

Du trenger:

3 egg

250g sukker

500g hvetemel

300g margarin

3ts bakepulver

Slik gjør du:

Egg og sukker piskes til eggedosis.

Ha i bakepulver og halvparten av hvetemelet.

Del margarin i terninger og kna det inn i deigen med resten av hvetemelet.

La deigen ligge kaldt i minimum 1 time i kjøleskapet.

Kjevle deigen ut tynt og stikk ut store og litt mindre former. Jeg brukte pepperkakeformer, men du kan bruke det du ønsker. Stikk et hull (eller hjerte) i den minste.

Bruk litt vann for å lime på den lille oppå den store. Jeg dyppet bare fingertuppen i et glass med vann for å få litt på undersiden av den lille.

Ta en halv teskje med bringebærsyltetøy oppi hullet (hjertet).

Stekes midt i ovnen på 200°c i ca. 10 minutter.

La dem avkjøles helt på rist.

Som sagt er det litt jobb, men det er absolutt verdt det. Disse kommer til å bli nydelige på kakefatet til jul sammen med de andre slagene jeg har bakt. Også smaker de jo utrolig godt. Jeg vet dette er en ganske kjent julekake, men hvor mange fikk lyst til å bake denne etter å ha lest og sett bildene her?

Følg bloggen på facebook HER om du ikke vil gå glipp av noen av oppskriften fremover. For det kommer flere. Jeg er absolutt ikke ferdig med å bake.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg