Oppskrift: Spøkelsespizza

Jeg tror dette er noe av det søteste jeg har lagd noen gang. Og det var så gøy å lage. Denne håper jeg andre også blir inspirert til å lage selv. Den passer jo så bra til spooky season og er jo kjempe gøy for store og små. Du kan jo selvsagt forme deigen akkurat som du vil, men jeg syns at siden det er til halloween så passet det bra med et spøkelse. Så her er hvordan du kan lage din egen spøkelsespizza.

Denne oppskriften gir 2 spøkelsespizzaer om du lager dem på en stor stekeplate.

Du trenger:

3,5dl vann (40c)

1ss sukker

1pk tørrgjær

50g smør

1 egg

1ts salt

1L hvetemel (600g)

Slik gjør du:

Ha vann og sukker i en bolle og la sukkeret løses opp før du har oppi gjær.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Pass på at smøret er blandet helt inn i deigen og ikke er igjen noen klumper.

La deigen heve i 1 time.

Del deigen i 2 og begynn å forme deigen til et spøkelse. Jeg liker å bare legge den på stekeplata med en gang, men husk å ha bakepapir under.

Når jeg formet spøkelset så begynte jeg med å forme hodet først. Da viste jeg hvor mye deig jeg hadde å bruke til kroppen. Og når du skal forme nederst så er det viktig å holde igjen deigen der du vil den skal gå opp og dytte deigen nedover der du vil den skal gå ned.

Til slutt dytter du all overflødig deig ut til siden og lager en liten kant.

Så er det bare å smøre på pizzasaus, ha på skinke/peperoni eller hva du ønsker som fyll og avslutte med ost. Ikke glem å legge på et annsikt da! Her valgte jeg pepperoni, men du kan jo bruke akkurat det du vil.

Stek pizzaen midt i ovnen på 200°c i 20 minutter eller til osten er gylden.

Så er det bare å servere en spooky pizza.

Håper dette var til inspirasjon og hvis dere vil se flere slike idéer så burde dere følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Du finner også linken til min youtubekanal der det kommer masse spennende innhold. Blant annet hvordan jeg har dekorert til spooky season/halloween.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg