Oppskrift: speltbrød

Et fantastisk brød som dufter himmelsk og som smaker utrolig godt. Den har en nydelig skorpe. Deigen er også veldig lett å jobbe med. Dette er faktisk et av mine favorittbrød hittil fordi det smaker godt og er så enkelt å lage. Så dette skal jeg definitivt lage igjen. Og hvis du vil prøve å lage dette nydelige brødet så finner du oppskriften rett under bildet av brødene. Ser det ikke godt ut? Har du lyst til å prøve? Fortell meg gjerne i kommentarfeltet. Det gjør meg alltid glad å høre deres tilbakemeldinger og om dere blir fristet til å bruke oppskriftene jeg deler.

Du trenger:

7dl speltmel
3,5dl hvetemel
1/2dl linfrø
2ss sesamfrø
1pk gjær
3,75dl vann
2ss honning

Slik gjør du:

Ha lunkent vann(40°c) og gjær i en bolle.

La gjæren synke til bunnen før du tilsetter resten av ingrediensen.

Sett deigen til heving i 1 time og 30 minutter.

Del deigen i 2 like deler og form dem til brød. Jeg liker å rulle dem først, dyttet de flate og brette/rulle dem slik at den formes som en pølse. Da er det viktig å dytte godt mellom hver gang du ruller den innover sånn at den fester seg godt. Husk også å legge skjøten ned.

Spray 2 former og legg deigene i hver sin form.

Pensle, strø på sesamfrø (ikke det som står i oppskriften) og snitt 3 snitt på toppen av brødet.

Legg et håndkle over brødene og sett dem til heving i 30 minutter til 1 time.

Stek brødet midt i ovnen på 200°c i ca. 40 minutter, men pass på så de ikke står for lenge. 40 minutter kan bli litt lenge for noen ovner. Jeg kunne nok tatt ut mine noen minutter før, men jeg glemte å sjekke. Så pass på å sjekk! Gjør som jeg sier og ikke som jeg gjør.

Avkjøl brødene helt FØR du skjærer i dem.

De er også perfekte til å fryse. Et lite tips jeg syns er veldig bra. Om du bor alene eller det ikke går så mye brød, så kan du fryse ned etter at du har skjært i skiver. Da kan du ta opp så mange skiver som du trenger i løpet av dagen i stedenfor å kanskje måtte kaste halve brødet. Dessuten holder det seg ferskt og smaker så mye bedre!

Hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Med 2 oppskrifter i uken er det mye å se frem til. Også finenr du link til min youtubekanal og instagram i tillegg. På youtube kommer det minimum 1 video ut i uken og på instagram er jeg veldig aktiv på story. Så det er mye som ikke kommer på bloggen som kommer på instagram for dere som ønsker å få med deg mer.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg