Oppskrift: smultringer

I går lagde jeg og venninna mi smultringer og det var veldig gøy. Det gikk overraskende bra til å aldri ha lagd smultringer før egentlig. De ble ikke super fine, men de smaker jo godt allikevel.

I dette innlegget skal dere ikke bare få oppskriften på smultringer, men også noen tips og idéer til hva annet dere kan lage. Så la oss komme i gang.

Du trenger:

350g sukker

3 egg

3dl rømme

2dl fløte

50g smør

1ts malt kardemomme

1ts hornsalt

1ts bakepulver

750g hvetemel

3pk smult

Slik gjør du:

Egg og sukker piskes godt sammen.

Tilsett rømme, pisket krem og smeltet, avkjølt smør. Rør det forsiktig inn.

Ha i det tørre. Rør det forsiktig inn.

Dekk bollen med plast og la den stå i minimum 4 timer eller over natten.

Kjevle deigen ca. 1 cm tykk og trykk ut ringer med en smultringutstikker. Dypp gjerne utstikkeren i hvetemel mellom hver gang du skal stikke ut sånn at den ikke setter seg fast.

Pass på at det ikke er noe mel på deigen når du skal putte dem i kjelen med smult. Bruk gjerne en pensel/kost til å børste av melet.

Varm smult i en gryte til ca. 180°c. Ikke legg flere smultringer i kjelen enn du klarer å passe på.

Snu smultringene og stek dem til de er gyldne. Fisk dem opp med en tresleiv og la det renne av seg litt før du legger de på en rist med et håndkle/papir under.

Så er det bare å nyte noen veldig gode smultringer.

Noe du også kan er å steke de små, runde man stikker ut og rulle dem i sukker.

Du kan stikke ut rundinger med et glass, fylle de med vaniljekrem/bringebærsyltetøy/sjokoladepålegg. Rull dem i sukker/melis eller dypp i sjokolade (gjerne pynt med strøssel).

Det var utrolig gøy å lage og jeg håper at jeg får lagd mye mer av dette en senere tid. For donuts er jo noe man kan spise hele året. Det ville vært moro å lage donut med forskjellige smaker og mye fancy pynt. Disse ble jo ganske fine, men også veldig standard. Så vi får se, kanskje det blir donuts på nyåret en gang.

Følg gjerne bloggen min på facebook HER om du ikke vil gå glipp av oppskrifter i fremtiden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg