Jeg har lagd en oppskrift på luftige sjokoladeboller i langpanne. Boller er jo så utrolig godt og passer til enhver anledning. Og hva er vel bedre enn å blande sjokolade og boller? Sjokoladeboller er noe av det beste jeg vet, så da måtte jeg jo komme opp med en god oppskrift på det. Om du ikke er så glad i sjokoladeboller så kan du jo tilsette rosiner eller lage vanlige hveteboller. Uansett så tror jeg du kommer til å like denne oppskriften. Det gjorde hvertfall jeg.
Du trenger:
500g hvetemel
75g sukker
1 egg
75g smør/margarin
2,5dl melk
2ts kardemomme
1ts bakepulver
1pk gjær
100-150g hakket melkesjokolade
Slik gjør du:
Smelt smør og ha oppi melk. Pass på at det er ca. 37°c.
Ha gjær, melk og smør I en bolle.
Tilsett resten av ingrediensene, utenom sjokolade og bland det godt til det blir en deig.
Tilsett sjokolade til slutt og bland det godt inn i deigen.
La den heve i 1t.
Del deigen i 12 biter.
Rull dem og legg dem i en langpanne med bakepapir.
La de heve i 1 t.
Pensle med egg.
Stekes på 200°c i 10-12 minutter, til de er gyldne.
Følg bloggen på facebook HER
Å de så himmelsk gode ut! De skal jeg prøve å bake i helgen, takk for oppskrift 🙂
Bare hyggelig ❤ kos deg masse 😊
Disse ser fantastiske ut:)
Bruker du varmluft eller over/undervarme? Midt i ovnen?
Jeg bruker over og undervarme 🙂
Hvor mange blir det ut av oppskriften?
Det står i oppskriften 😛
Såg veldig go ut di bollene 🙂 Hvordan er smøret til first price å bruke. Ingen erfaring med det.
Jeg syns det er helt greit. Jeg bruker som regel margarin, men first price er en grei andreplass. 😊
Hvordan er det å bruke 1 pakke vanlig gjær fremfor tørrgjær?
Det har ingenting å si. Du må bare løse opp gjæren godt før du tilsetter hvetemel osv.