Oppskrift: sjokoladeboller

Jeg har lagd en oppskrift på luftige sjokoladeboller i langpanne. Boller er jo så utrolig godt og passer til enhver anledning. Og hva er vel bedre enn å blande sjokolade og boller? Sjokoladeboller er noe av det beste jeg vet, så da måtte jeg jo komme opp med en god oppskrift på det. Om du ikke er så glad i sjokoladeboller så kan du jo tilsette rosiner eller lage vanlige hveteboller. Uansett så tror jeg du kommer til å like denne oppskriften. Det gjorde hvertfall jeg.

Du trenger:

500g hvetemel

75g sukker

1 egg

75g smør/margarin

2,5dl melk

2ts kardemomme

1ts bakepulver

1pk gjær

100-150g hakket melkesjokolade

Slik gjør du:

Smelt smør og ha oppi melk. Pass på at det er ca. 37°c.

Ha gjær, melk og smør I en bolle.

Tilsett resten av ingrediensene, utenom sjokolade og bland det godt til det blir en deig.

Tilsett sjokolade til slutt og bland det godt inn i deigen.

La den heve i 1t.

Del deigen i 12 biter.

Rull dem og legg dem i en langpanne med bakepapir.

La de heve i 1 t.

Pensle med egg.

Stekes på 200°c i 10-12 minutter, til de er gyldne.

Følg bloggen på facebook HER

10 kommentarer

Siste innlegg