Oppskrift: sitronformkake

Denne kaken er veldig lett å lage og det går også relativt fort å lage den. Så hvis du liker sitron og har lyst til å lage noe annet enn marsipankake og sjokoladekake så burde du prøve denne sitronformkaken.

Grunnen til at jeg lagde denne formkaken i første omgang var egentlig kun fordi jeg fikk en sitron fra MENY når jeg egentlig hadde bestilt en melon. Jeg bruker som regel ikke sitroner i hverdagen, men når jeg først fikk den så tenkte jeg at det måtte jo brukes. Så jeg prøvde meg på min aller første sitronformkake. Faktisk har jeg aldri lagd noen kaker med sitron før. Hvertfall ikke som jeg kommer på. Så det var veldig gøy å prøve noe helt nytt. Og siden jeg ble fornøyd med resultatet så vil jeg gjerne dele oppskriften med dere. Hver så god!

Jeg legger ut bilde av halve kaken fordi den andre halvparten falt litt fra hverandre fordi jeg ikke var forsiktig nok når jeg skulle sette den over på kakefatet. Jaja, den smaker det samme!

Du trenger:

150g smør

3 egg

300g sukker

1 sitron (kun skallet, revet)

2dl melk

300g hvetemel

2ts bakepulver

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg.

Tilsett resten av ingrediensene.

Ha det i en stor brødform enten med bakepapir eller med formfett. (Kan også bruke en 24cm rund form om du vil lage en rund kake, men da stekes kaken i 45 min).

Stekes midt i ovnen på 150°c i ca. 1t.

Tips! Er du ikke sikker på om kaken er ferdig kan du bruke en kniv eller noe annet for å stikke nedi kaken. Om det fortsatt er deig på kniven så må den stekes litt til.

Det er som sagt en veldig enkel oppskrift å følge. Og om du ønsker å glasur på kaken kan du bruke melis og saften fra sitronen. Enkel kake, enkel glasur. Jeg tror faktisk de aller fleste kan klare å lage denne. Så hvis du vil ha en hjemmelagd kake, men vet ikke hva du har lyst på så prøv denne da vel.

Også luktet det så godt etter å ha revet sitronskall. Hele kjøkkenet duftet friskt. Så kanskje enda en grunn til å bake denne kaken? Jeg syns hvertfall det var veldig forfriskende og god lukt å ha på kjøkkenet.

Følg bloggen på facebook HER for mange flere oppskrifter og mye annet gøy.

2 kommentarer
    1. Hei
      Går ut fra at du mener at smør og sukker skal piskes hvitt, og deretter tilsettes eggene ett og ett?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg